Hemtentaflum.

Jag har smygbörjat på hemtentan i arbetsplanering som vi egentligen har till veckan. Men vi fick ut frågorna redan för några veckor sedan, men kunde inte göra dem förrän alla föreläsningar i kursen var klara. Och det är de ju nu så jag har gjort ett utkast på del 1 i tentan. Man ska utgå från kursens mål, och diskutera sitt eget lärande i kursen kopplat till en speciell inlärningsmodell... tror jag. Det är så att det är ena jävla tolkningsfrågor så jag kanske har gjort helt galet. Flum flum. Man får skriva max 2 sidor med 1,5 i radavstånd (normalt har vi radavstånd 1.0) vilket gör att det egentligen blir ännu mindre text. Jag har svamlat ihop två sidor nu, utan att veta om det är detta som efterfrågas... Suck.
Del 2 av tentan kommer på torsdag, det är några ekonomiska uppgifter som ska lösas. Usch, tyckte det var svårt på den föreläsningen så det ser jag inte fram emot :(

Har skickat in exjobbet till handledaren igen nu. Hoppas att det är bättre denna gången och att det blir mindre kommentarer tillbaka efter fredag...

Födelsedagskväll :)

Igår var vi hos Malin och hade lite födelsedagsfest för henne (fyller visserligen år i morn). Vi fikade kladdkaka, kanelbullar och kaffe, sedan åt vi chips, popcorn, grönsaker, dip, kex, vindruvor och ost, drack medhavd starkare dricka och spelade spel ;) Det blev en lång och trevlig kväll, kom hem vid tre i natt. Så jag är lite seg idag.

Har pysslat lite med exjobbet idag, vill liksom inte revidera mer nu innan jag skickar inte det en andra gång. Tror att handledaren fortfarande kommer anmärka på saker, men jag orkar inte fixa mer nu egentligen... Vi ska ju ha möte på fredag och jag vill att hon ska kunna läsa igenom och ge kommentarer om arbetet tills dess.

Ikväll ska vi grilla korv i en park här i Skara :)

Etikdagar i Uppsala + Royal Canin-kväll.

I tisdags åkte hela klassen tidigt ifrån Skara, för att besöka Uppsala och ha etikdag med veterinärstudenterna. Vi kom till Uppsala vid kl 11 på tisdagen, då åkte vi först en sväng och kollade på domkyrkan, sedan mot Universitetsdjursjukhuset för att äta lunch. Efter detta var det några föreläsningar på djursjukhuset och sedan rundvandring. Det var otroligt stort :O
Efter detta var det dags för middag med veterinärstudenterna. Tyvärr var det inte så uppstyrt så det blev inte mycket socialisering utan man satte sig i sina vanliga grupper.
Vi gick hem till vandrarhemmet efter ett tag, skön promenad, sedan spelade vi kort med ett gäng i klassen. Damp i säng klockan halv tio, trött som fan.
Dagen efter var det dags för själva etikdagen. Vi var på Ultuna och fick lyssna på ett antal kortare föreläsningar om etik, sedan var det diskussioner med veterinärstudenter i grupper, det var intressant :) Slutligen var det paneldebatt med alla föreläsarna. Sedan åkte vi hem mot Skara igen. Var sjukt trött när jag kom hem på kvällen :)

Igår var jag och några andra i klassen på Skara djursjukhus och fick information från Royal Canin, om deras foder. Vi bjöds på god macka och dricka, samt att det var en tävling i slutet där jag vann en stoooor bok om hundar. Sedan gick vi till Krikelin och drack öl, Royal bjöd på detta också :P

Ikväll blir det födelsedagsfest för Malin :)

Jag fick inte lägenheten i Växjö :/ Så det blir att leta vidare...


Trandansen :D

Robin har varit här i helgen, och igår var vi och de andra i gänget på sittning i skolan. Sista sittningen vart det, och vi samlades några timmar innan hemma hos Marica och gjorde oss i ordning och förfestade lite :) Kl sex gick vi till Smedjan. Det visade sig att vi allihop fick sitta jämte varandra vid samma bord :D
Maten var god och vi drack alla vin och cider till, det gjorde att man blev rätt snurrig frampå kvällen :P Det var lugnare än förra gången och trevlig stämning :)
Efter middagen öppnades baren och det blev dans och disco, väldigt bra musik, vi dansade fram till klockan två när vi gick hem. :)

Idag är jag således trött och sliten, det blir lugnt med filmtittande ikväll. :)

Ringde till hyresvärden i Växjö innan och sa att jag fortfarande var intresserad av lägenheten. Mamma var där och kollade på den igår och tyckte det såg helt okej ut. Dock sa värden att det var fler än jag som sagt ja så han ska välja ut en. Om det blir jag kommer han ringa mig under morgondagen, annars har någon annan fått den. Så vi får se.


Mer revidering + lägenhetsvisning

Idag har jag börjat revidera på diskussionen, den svåra biten. Jag har tagit bort vissa grejer, och lagt till andra som handledaren gav tips om skulle kunna vara med. Flyttade om olika stycken också så jag visste till slut knappt vilken ordning det skulle vara i, så då gav jag upp för idag :P Det är mer innehåll nu tycker jag, men jag är verkligen inte klar.
Försökt korta ner arbetet överlag också, men det är svårt :/

På lördag ska mamma och bror kolla på en lägenhet åt mig i Växjö. Såg en annons på Blocket igår och mailade jag, och hyresvärden ringde idag. Det var jag och en handfull andra som ska kolla på lägenheten, så det kanske inte är så stor chans att få den, samtidigt som jag själv inte kan göra en bedömning eftersom jag inte är där... Men ja ja. Vi får se vad det blir av det.

Dags för revidering...

Idag fick jag tillbaks mitt exjobb från handledaren, med kommentarer i. Det var ganska mycket kommentarer :/ Vissa handlade bara om att byta ord eller förtydliga vilken referens en mening kom ifrån. Andra var om att stryka avsnitt, lägga till på andra ställen eller korta ner. Framför allt diskussionen måste jag jobba mycket med, för jag har tydligen inte fokuserat på rätt saker där. Suck. Men aa, det kunde varit värre I guess. De lätta sakerna har jag löst idag, lämnar de svåra och diskussionen till en annan dag. Hoppas att det ska kunna gå bra att revidera detta arbete och att jag inte kommer köra fast.

Bättre sent än aldrig ^^

Idag har jag tagit tag i bostadsansökan till Växjö, där jag ska börja jobba i juli. Det är rätt sent då det knappt är tre månader kvar dit, men jag får väl skylla mig själv lite som inte tagit tag i det tidigare. Men jag hoppas att det ska kunna lösa sig på nåt sätt. Drygt med kösystem, det tar ju en evighet att komma upp i köpoäng! Men får kolla på blocket och andra sidor också och hoppas att det löser sig. Som sagt tidigare får jag pendla eller nåt om jag inte får någon lägenhet från starten.

Så... en bil är egentligen prio ett för det behöver jag whatsoever. Hmm...

Ikväll ska vi kolla på Titanic :D Det är 100-årsdagen av Titanics undergång idag, så då ska vi passa på ;)

Bra handledarmöte :D

Idag har jag haft möte med min handledare för exjobbet. Hon hade tills idag läst igenom mitt arbete som jag skickat in till henne. Jag var lite nervös innan för vad hon skulle säga faktiskt. Vi började med att jag frågade några smågrejer som reddes ut där och då, sedan sa hon vad hon tyckte. Förutom lite mindre saker med språket, något område som bör kortas ner lite samt nån tveksam referens så ansåg hon att det såg himla bra ut :D Lättnad! Så då verkar det som att jag bara kan köra på och åtgärda det som hon anmärkt på. Hon skulle skicka lite utförligare kommentarer på mail, hoppas inte de är utöver de som jag hört idag, alltså jobbiga... Men det verkade inte så iaf. :) Skönt! Någon dag framöver ska jag fixa till det som bör åtgärdas och revidera lite till.

Arbetsplanering... zzz...

Idag har vi börjat med den sista kursen på djursjukskötarprogrammet. Typiskt nog verkar det bli en av de tråkigaste kurserna vi haft. Det handlar om arbetsplanering, psykologi, gruppsamarbete och ekonomi, hur organisationer är uppbyggda. Jag känner mig inte alls lockad och ämnet känns flummigt och som att det tar tid från examensarbetet. I kursen ska vi göra ett projektarbete i grupp, redovisning av det, bedöma en annan grupps arbete, göra mindre uppgifter och göra hemtenta. Suck. Orkar inte riktigt...

Var i klänningsaffären idag och frågade hur det gick. Hon höll tydligen på med den nu, hade visst sytt fel en gång så hon fått sprätta, hoppas inte det syns sen.. Men hon trodde den kunde bli klar om några dagar. Så då får jag dit och testa den, hoppas att den passar bra då :)

Topp! :D

Sent igår kväll fick jag sms från SLU att jag hade klarat anestesitentan! :) Så skönt att få det beskedet! Loggade in på min studentsida och såg att jag hade fått en 5:a! :D Så jävla nice! Jag som varit orolig för den tentan, skönt att ha det ur världen :) Alla i klassen klarade sig också :P
Robin och jag var på Chili Thai och åt middag igår kväll, det var himla gott :)
Fick ett påskägg av Robin med, både med godis och två pocketböcker som verkar spännande :D Han vill nog jag ska koppla av lite <3 Hoppas kunna ha tid att läsa dem framöver :)

Första utkastet inskickat!

Idag har jag skickat in mitt första utkast på exjobbet till min handledare. Det var med en svagt nervös känsla i maggropen. Jag hoppas verkligen jag har skrivit bra, men samtidigt, det är ju mitt exjobb, min idé! Och jag tycker jag är rätt nöjd med det jag skrivit. Fick till abstractet också men hjälp av en kompis. :)

Idag har jag skrivit ett utkast till sammanfattning av alltihop, som ska vara skrivet på lite mindre vetenskapligt språk. Svårt att inte skriva vetenskapligt nu när man gjort det så länge :P Så... det betyder att alla delar i exjobbet är skrivna, iaf första utkast :O Utom innehållsförteckning, men det är en smågrej som går fixa när jag vet hur arbetet ska vara säkert.

Nu funderar jag på att ta en promenad. Sitter för tillfället med dom röda skavsårsskorna på fötterna, bara för att töja ut dom. :P Kan inte gå i dom än, men jag hoppas att det ska gå så småningom.
Har tvättat idag och ikväll ska det packas för hemresa, nästan sex veckor sen sist! :)

Glad påsk!

Abstract...

Sitter och försöker skriva ett abstract, alltså en engelsk sammanfattning på vetenskapligt språk, till mitt exjobb. Går sådär. Min engelska är inte den bästa, vilket gör att det lätt blir talspråk vilket ska undvikas. Har www.tyda.se som hjälp att hitta lämpliga synonymer men aa, känner mig inte nöjd. Det är svårt när det finns sjuttielva synonymer till vissa ord, vet inte vilket jag ska välja. :/ Är det detta som kallas skrivprocess?

Ny exjobbsvecka...

En ny vecka med exjobb. Idag har jag hittills varit ganska improduktiv. Igår skrev jag ett utkast till diskussion på ca 2 sidor. Har reviderat det lite idag, men inte så mycket för jag tycker det är ganska bra. Är ca 2,5 sidor nu. Jag tycker det är svårt att veta vad jag ska ha med, samtidigt som det inte får bli för stort... Borde nog lämna texten ett tag eller ta chansen och skicka allt till handledaren för omdöme :O

Första utkastet klart?

Denna veckan har varit vigd åt examensarbetet. Jag har varit jäkla produktiv måste jag säga och i princip skrivit klart mitt första utkast till resultatdelen. Det är fortfarande några småsaker som är markerade i röd text, men det är mest ord som behöver ändras och sånt. Så jag tänker att jag snart kan skicka resultatet till min handledare för att förhoppningsvis få veta att jag är på rätt spår. Tycker själv att det är det jag vill ha med. Själva delen om stående ingrepp på häst är ganska kort, men det är ju helt för att övervakningen på stående häst är så lite utvecklad och jag har helt enkelt inte hittat mycket studier där övervakningstekniker har testats på stående häst. Har tänkt att  fokusera mer på stående övervakning i diskussionen för att väga upp.

Tre dagar kvar att skriva exjobb på i Skara, sen åker jag hem på torsdag. Det ska bli skönt :)


RSS 2.0