Minnet av en bal.

Idag har jag varit och tittat på studentbalen i Vetlanda. Fruktansvärt varmt har det varit idag, så det var  lite jobbigt att stå på samma ställe i över tre timmar och trängas. Men iaf. Alla var så himla fina. Elin och Ida var som prinsessor, dom var så vackra verkligen :D:D Jag tänkte på min klänning som hänger här hemma på en garderobsvägg. Jag ville bara hem och hämta den, sätta på det av smycken jag har, spraya håret och sen grabba tag i förste bäste kavaljer med en någorlunda vettig kostym, och gå på bal igen :D Det är ett sånt tillfälle att känna sig underbart vacker, jag undrar när jag får använda den klänningen igen...

Ikväll ska jag titta på GP ifrån Ullevi. Grrr. Jag skulle varit där om det inte varit bal idag. Jag hoppas som vanligt på Jason och Holta. Norrmannen vann ju där förra året, det var en sjuhelvetes bra tävling att se på plats :)

Nu ska jag äta godis. Men glass är gott med... Hmm.


En match som heter duga.

Igår var jag på speedway i Gislaved och tittade på Lejonen mot Elit Vetlanda. En match som jag, för första gången någonsin när det gäller bortamatch mot Lejonen, trodde att Vetlanda skulle kunna vinna. Seriöst. Vårt lag är för tillfället bäst i Sverige och vi har bra förare på alla platser i laget.
Det visade sig inte i det första heatet då Lejonen tog 5-1, men i det andra så tog våra reserver tillbaka det så det var jämt igen :D:D Fram till heat 5 var det jämt, sen kom tappet för Vetlanda. På tre heat ryckte Lejonen till ledning med 25-17, och jag kan inte påstå att det kändes speciellt bra längre. Men Vetlanda kom igen innan pausen, lyckad toppning med Lee bland annat, och knappade in till underläge med endast 31-29.
Efter paus drog Lejonen ifrån två poäng till, sen följde två oavgjorda heat, och så tog Vetlanda 4-2 i heat nummer 16. Det skiljde två poäng inför nomineringen.
Heat 15 slutade 3-3.
Malin vart ganska nervös i det här läget. 5-1 för seger, 4-2 för oavgjort. Det fanns inga andra alternativ än detta, med Jason och Lee mot David Ruud och Leigh Adams.
Vetlandaförarna tog starten och seglade upp till 5-1:läge och som vi jublade, men då kom Adams om Lee och det var 4-2 i stället, vilket också innebar poäng. Så slutade det också, och matchen slutade då 48-48. Käre Jesus vilken match.

Det grämer mig ändå att vi skulle ha vunnit om vi inte drabbats av sådan otur, tex:

- I det fjärde heatet kraschade Jonasson så han fick avbryta matchen. Då var vi nere på sex förare.
- I det elfte heatet fick en av våra reserver, Patrick Hougaard, stopp ca 20 meter innan mållinjen, vilket ledde till att han kom sist i stället för trea.
- Det faktum att Karol Zabik inte tog en enda poäng på hela kvällen irriterar mig nästan ännu mer. Hade han tagit ett poäng så hade vi vunnit liksom. I en sån här match är det så lite som avgör, grrr, jag stör mig.

Ljuspunkter finns det en del med såklart. 5 Vetlandaförare tar lika många poäng som 7 från Lejonen. Kanske inte en fördel eller så, men det visar i alla fall att Vetlanda ger inte upp när några i laget klappar ihop.

- Jason Crump. Behöver jag säga nåt egentligen? 16 poäng talar väl sitt tydliga språk.
- Jaroslaw Hampel tar 11 poäng men det kunde varit mer, han nollade i det sjunde heatet, typiskt nog när vi behövde knappa in. Sen i det 14:e blev Nicki Pedersen utesluten och endast Chris Holder fanns kvar för Lejonen, medans Vetlanda hade Jason och Hampel. Det skulle varit 5-1 till oss där, men jaa, Hampel trea igen. Men men. 11 poäng får anses fullt godkänt.
- Lee Richardson. 10 poäng från hans sida, kanske bara det sista heatet som grämer lite, om vi bara hade fått den där 5-1:an där... Men våra heatledare tar 37 av 48 poäng igår, det är verkligen bra.
- Sebastian Aldén. Han är så bra på reserven just nu. 8 poäng blev det igår, mer än godkänt. :D

Vetlanda leder fortfarande tabellen. På tisdag står vi över för första gången. Bra att det blev då, för jag hade ändå inte kunnat gå på speedway då :)

Over and out.

Ork.

Jag har inte haft ork att blogga på hela veckan. Kombination av det plus mycket att göra. Det har vart fullt upp nästan, jag har sen i onsdags hunnit med jobb, läxläsning med Elin, fotboll i Näshult, sångövning, vara barnvakt, krogen, sångövning igen, konsert med kören, sångövning för tredje gången...

Ikväll ska jag åka till Gislaved på speedway. :D

Så vi äger

Vetlanda vann speedwayen ikväll igen, denna gången hemma mot Rospiggarna, men 59-37. En kross till. Jason, Hampel och Lee tog 12 poäng var, bra :D Jason blev för första gången denna säsongen slagen av en annan förare. Greg Hancock vann över honom två gånger. Men det spelade ju ingen roll ;D
På tisdag kör Vetlanda borta mot Lejonen i Gislaved, det blir tufft alltså. Men ska bli kul, jag ska ta mig dit på nåt sätt. Går ju buss från klubben så det blir det nog ;D

The ESC

Norge vann ju fan.
Vilket var väntat. Men som han krossade alla andra. Så jävla bra är inte låten. Det är för mycket fiolspelande alltså.
Sverige kom ju på plats 21, näst sämsta placeringen någonsin, HALLÅE.
Och Finland kom sist.
Danmark gick det inte heller så vidare bra för.
Men Azerbajdzjan kom i alla fall trea tror jag. Den vart bra alltså ;D

Inför ESC

Ikväll är det dags för finalen i Eurovision Song Contest. Jag ska se det hos Hanna, ska grilla med. Malena Ernman kommer sjunga som nummer fyra. Jag har ingen aning om hur det kommer gå för henne, eftersom vi inte haft en låt i samma stuk innan så kan det gå hur som helst. Tänk om hon kunde vinna. :) Ingen vet.
Jag har inte som andra hakat på Norge, tycker inte den låten är bra alls. För mycket folkmusik över den. Personligen har jag tre andra favoriter, förutom Sverige.
1. Azerbajdzjan. Kommer framföras av svenske artisten Arash. Låten är typisk östeuropeisk i rytmen, men den är väldigt bra.
2. Finland. Landet som aldrig vinner ESC (förutom när Lordi makalöst vann för några år sen). I år har dom en riktig dancelåt, kanske bättre passande på festställen och liknande, men den är så bra tycker jag. Vill ha den på topp tre ikväll.
3. Och den bästa. Danmark. Så jääävla bra. En riktig schlagerlåt, den har allt, sångaren har en jäkligt bra röst, och jag hoppas verkligen den vinner. Hellre den än Sverige nästan. Ni måste hålla med mig.


Elit Vetlanda ftw.

Igår körde Vetlanda hemma mot Piraterna och vi vann enkelt med 58-38 :D Jag trodde det skulle bli en bra match för Piraterna har inget dåligt lag på pappret, men igår syntes det ingenting av det, för Vetlanda skåpade ut dom totalt, så gött :P Jason Crump tog fullt för tredje matchen i rad, han är otrolig. Det ser ju så lätt ut med när han gör det, som att vem som helst skulle kunna göra en sådan omkörning eller vinna sådär stort. Grrr. :D Hampel och Lee körde också bra, dom är pålitliga, våra heatledare. Nya reserver hade vi också igår som tog 10 poäng ihop, fullt godkänt. Vetlanda leder tabellen, of course ;) Hemma mot Rospiggarna på tisdag.

Jag är inne i en fas av mycket att göra nu. Det är minst två grejer om dagen med jobb och möten och övningar med kören och annat. Fritid är det inte så mycket nu, men speedwayen hinner jag med såklart ;) Jag har fortfarande inte hunnit gå på fotboll i Näshult, snart måste jag ta och se en match.

Yeah :P

Vetlanda vann borta mot Smederna i tisdags, efter att ha legat under hela matchen så vände dom i slutet och vann med 50-46, shit vad bra :D Jag följde det på nätet heat för heat och blev mäktigt glad när det 16:e heatet trillade in som resultat och man såg att Vetlanda vunnit :D Jason var kung igen på 16 poäng, hallå! Och Hampel och Lee tog 12 var :P Vetlanda leder tabellen nu, det ser bra ut so far :P På tisdag kör vi hemma mot Piraterna, kan nog bli en bra match.

Det har vart tråkigt väder ute flera dagar. Bara regn hela tiden, suck. Men jag har varit ute ändå, på fritids. Har spelat fotboll i ösregnet flera gånger XD

Mamma fyllde 50 igår, jag har inte köpt present med ska göra det idag, ska till Växjö med Elin :) Blir kul dag tror jag.

I morgon är det GP-speedway på tv, yeah för det med :P

Massa skräp.

Eller ja. Mycket saker, kan man säga. Jag har haft en del att göra senaste veckan. I onsdags var jag på projektarbetsdagen på gymnasiet, det vart kul. Jag köpte en skräckbok av en kompis, håller på att läsa i den nu, den är riktigt bra skriven.
I torsdags var det Valborg, då sjöng jag med kören i Stenberga vid elden. Sen åkte Elin och jag hem till henne och åt tacos. Lugn Valborg med andra ord.
I fredags var jag i Blåsmålen igen och grillade och tittade på film. Kom hem klockan tre på natten, haha.
I lördags hade jag vårkonsert med Diskanten i Nye. Gick jättebra. Sen var det cruising i Vetlanda, var där då och kollade, en utekväll med Elin. Vi skulle gått till hotellet men det var så mycket folk så vi kom inte in. Lite surt. Det var verkligen människor överallt, och som det såg ut på stan sen när dom flesta hade åkt hem. ^^
Igår gjorde jag typ ingenting.
Idag ska jag äntligen på kören i Nye igen, det är evigheter sen jag var på en övning. Styrelsemöte ikväll också.

Jag har sån grym mensvärk. Shiet.



RSS 2.0