Sommarlov! :D

Nu har jag fan sommarlov :D Och det är bara slutet av maj. Helt otroligt vad snabbt praktikperioden gick. Det kändes allt lite vemodigt att sluta i fredags, jag kommer sakna att jobba där :/

Robin och jag var ute och åt god mat i fredags kväll, sedan gick vi på bio. Filmen var helt okej tyckte jag, Robin tyckte den var riktigt bra :P Haha.
Sedan på lördagen packade jag ihop allt och tackade tanten jag bott hos för gästfriheten, och sedan åkte vi hem. Körde hem till mina föräldrar med alla grejer och fikade där, och sedan tillbaka till stan. Vi träffade Elin och Serki och begav oss till Östanå och kollade på studentbalen, fint :)

Sedan på kvällen var vi på Chili Thai och åt thailändsk buffé, mycket gott! :) Sen vart det bowling efter det, och sen åkte jag och Robin hem till Myresjö.
Idag har vi inte gjort så mycket, jag åkte hem på eftermiddagen för att hinna med att fira mamma lite på Mors dag.

Ska vara på dagis i Stenberga i morn med Elin, hon ville ha sällskap när hon jobbar för det var bara tre barn i morn tydligen. Hehe.

Utgifter :(

Har just betalat in avgiften för min körkortsutbildning i sommar. Ett femsiffrigt belopp som grävde ett stort hål på kontot. :( Jävla skit, att det ska vara så dyrt. Men men. Jag hoppas verkligen att det ska gå så pass bra att jag kan få tillbaka pengar som inte går åt. Mina förhoppningar om detta är dock inte så goda.

Idag bjöd jag på fika på djursjukhuset, eftersom jag ska sluta nu. Sista dagen i morgon. Hade bakat kladdkakor, det uppskattades :)
Jag har precis skickat in mitt praktikarbete också, utan att kontrolläsa det en sista gång. :O Så jag hoppas inte det var nåt dumt stavfel med nu. Lite för långt blev det trots att jag kortade ner det 2 sidor. Men men. Det får vara så.

I morn kväll kommer Robin hit, vi har bokat biobiljetter, ska se Fast % Furious 5. Och ska försöka komma ut och äta nåt gott innan filmen med :) Sen på lördag flyttar jag hem. Ska ju packa allt med, fan vad drygt. Men men... Tar det problemet i morn. Eller på lördag morgon. Robin är ju ändå alltid så pigg så han kan gott vakna tidigt och hjälpa mig.

Ett oroligt uppvak :O

Idag har jag fått göra rätt mycket på operation. Började vid klockan sju idag, med att trycktesta narkossystemen och att förbereda operationssalarna för dagens första operationer. Det har varit några artroskopier idag som jag varit med på. Vid en artroskopi går man in med en liten kamera i en led och tittar hur det ser ut. Oftast behövs det rensas från löst brosk eller ben också.
Dagens första patient, en hund, skulle artroskoperas i en armbågsled. Jag premedicinerade, la kanyl, sövde och rakade kring leden på hunden. Sedan bars den in i operationssalen och kopplades till monitoreringsutrustningen. Under denna operationen var jag osteril assistent och servade veterinären med instrument och utrustning.
Sedan när operationen var klar så fick jag själv ansvaret att övervaka uppvaket på hunden och ta in den till sin bur. Jag kopplade loss all monitoreringsutrustning och körde hunden på en bår till hundstallet. Där extuberade jag (tog ut andningstuben från luftstrupen) och la ner hunden i buren, just som den började vakna.
Oftast går uppvak till lugnt, där djuren får vakna i sin egen takt och de ligger lugnt och stilla länge efteråt. Men, typiskt nog när jag själv tog in en patient till buren efter operation för första gången, så exciterade denna hunden efter uppvaket. Utan kontroll började den yla och slänga sig mot väggarna, vilket inte var bra med tanke på att den nyss opererat benet. Jag försökte lugna den, vilket var svårt eftersom det ändå var en hund på närmare 30 kg och som var stark, samtidigt som det fanns en risk att den kunde bitas. Jag såg snart ingen annan utväg än att hämta hjälp. Fick dit en sköterska som passade den medans jag hämtade mer sedering och gav den i kanylen, så att den skulle lugna sig. Det verkade ganska snabbt. Hunden fortsatte dock yla och vara orolig tills den skulle hem.

Usch, det kändes väldigt oroligt för mig när den började excitera, så typiskt att det skulle ske när jag var själv. Ingen skada skedd visserligen, men jag hoppas inte jag är själv nästa gång det sker.

Sista veckan :O

I morn inleder jag sista veckan på praktiken på Djursjukhuset i Jönköping. Vart har tiden tagit vägen? :O Veckan som var har jag spenderat på stall och nu blir det operation denna veckan.
Jag har typ skrivit klart mitt praktikarbete, problemet nu är att det är på tok för långt, flera sidor behöver tas bort, jävla skit :/ Blir en utmaning att plocka bort allt det, jag som tycker jag skrivit bra nu och så ska man ta väck massa saker. Får se hur mycket det blir kvar sen...

21.15
Har suttit med arbetet en stund. Tycker jag har varit duktig som plockat bort 2 sidor. Men det är fortfarande för långt. :/

Ur led :/

I helgen var det GP-speedway på Ullevi i Göteborg. Det blev en blöt historia då regnet vräkte ner och tävlingen fick brytas efter 16 heat. Tur att man inte åkte dit, kan man tänka så här i efterhand.
Jason Crump som kör i Elit Vetlanda annars kraschade hårt och fick tas till sjukhus i ambulans :( Verkar som att axeln gick ur led :O Så han kan inte köra speedway i stan i morn i alla fall, men hoppas han repar på sig snabbt.

Har varit hemma i helgen hos Robin. I lördags kväll grillade vi med Elin, Serki, Stefan och Zabiina, väldigt fint väder den kvällen :)

På praktiken är jag nu tillbaka på stall denna veckan. Sedan blir det operation nästa vecka, som är min sista, redan?!

En dålig start. :/

Det har inte gått bra för Elit Vetlanda i starten av årets elitserie i speedway. Vi har lyckats med att förlora båda de första matcherna som gått :( Först hemma mot Piraterna med 49-41, sen borta mot Valsarna i tisdags med 46-43. Så jag undrar vart den bra formen är nånstans. Men noll poäng ligger de bland bottenlagen i tabellen och behöver börja ta poäng nu för att jobba upp sig. Jag tror det är hemma mot Västervik på tisdag, det hoppas jag verkligen på att de ska vinna, så att laget får lite bra feeling och känner att man är med.

Knäskador & takskador.

I helgen har jag varit hemma, det har varit skönt. Var i Älmhult i lördags och kollade när Robin tävlade i sanshou. Måste säga att det var rätt intressant att kolla på, och det gick bra för Robin som kom tvåa i sin klass. Tyvärr fick han också med sig att skadat knä hem från tävlingen, riktigt illa blev det under natten mellan lördag och söndag, så vi var på akuten igår för att kolla upp det. Visade sig att det inte var något av eller brutet, utan en rejäl sträckning med stor svullnad och smärta som följd. Så jag hoppas det vänder snart, och trots mitt råd att vila en dag så har han vart på jobbet och haltat runt idag, så det bättrar väl på sig hoppas jag :P

Idag har jag varit lite på rehabavdelningen på djursjukhuset, sett hundar som gått i vattentraskare och som fått massage :)
Har också vart lite på pol som omsorgssköterska, bland annat tagit stygn på en hund som vart buköppnad.
Skulle röntga en hund på eftermiddagen, och helt plötsligt smäller det till i hela huset och sjukhuset skakar till. Förstod inte vad som hände, tills nån kom och sa att alla måste ut ur huset, för det har skett en olycka.
Väl ute kunde man se en gigantisk lyftkran som vält över hela huset och slagit hål i taket :O Som tur var blev ingen skadad, kunde gått riktigt illa annars. :O Så de sista två timmarna på dagen fick alla stå ute och kolla på medans man flyttade på kranen. Så jag hoppas det är säkert att gå tillbaka till djursjukhuset i morn.

Pol igen.

Jag flyttade ut till pol igen i stället. Rätt tråkigt i receptionen och dessutom kan jag inte göra speciellt mycket. Så jag har gått på pol två dagar nu i stället, kan ta igen det jag missade förra veckan. Har inte gjort så mycket dessa dagar, men hjälpt till vid undersökningar.

Vetlanda förlorade hemma mot Piraterna igår med 49-41. :/ Nu har det gjort om seriesystemet igen så att en match bara består av 15 heat nu istället för 16, därav de annorlunda siffrorna. Verkar som Vetlanda hade en del krångel med maskiner :/ Ja ja, hoppas det går bättre nästa vecka!

Ser fram emot fredag när jag ska hem lite. Känns som längesen för det har varit dryga dagar att vara sjuk.

Kolbäck :)

Jag kom iväg till Kolbäck i fredags trots allt. Jag mådde väl inte speciellt bra på under fredagen men jag ville dit i alla fall. Var en ganska seg resa dit, tog över 5 timmar. Men när jag väl kom dit så gjorde vi tacos och åt ihop; jag, Malin, Chris, Marica och Marcus. :) Sen kollade vi på tv, mysig kväll.
På lördagen hade Malin kalas med sin släkt för att hon hade fyllt år, men vi andra var med också. Trevlig tillställning och gott fika ;) Sen på kvällen grillade vi, men det var så nedra kallt så vi struntade i majbrasan sen och gick in och kollade på film i stället.
Igår, på söndagen, gjorde vi inte så mycket, bara tog det lugnt. Resan hem från Kolbäck gick lite fortare än sist men jag var väldigt trött när jag kom hem.

Idag har jag varit på djursjukhuset igen, ska vara i receptionen och på labb denna veckan. Har hjälpt till lite i receptionen med kunder och på labb har jag kört lite prover. :)

I morgon börjar Elitserien i speedway! :D Vetlanda kör hemma mot Piraterna :) Jag ska då inte dit, får vänta med speedway tills i juni... Men det är snart iaf! :)

RSS 2.0