Nytt jobb.

Jag sa upp mig från mitt jobb i måndags.
Jag har länge funderat på att byta jobb, dels då det är så långt att pendla (minst en timme enkel resa) samt att jag har dålig balans mellan arbete och fritid och har svårt att få ihop det med att träffa Robin. Vidare ska djursjukhuset öka på öppettiderna från maj vilket kommer ge mig än mindre tid över.
Så jag har kollat runt lite och blivit erbjuden jobb hemma på djurkliniken i Vetlanda, det är på 80% till att börja med. Sedan har jag även möjlighet att jobba 20% hos annan veterinär så jag kan få ihop till en heltidstjänst ändå. Ska skriva papper nästa vecka.
Så jag jobbar fram tills min semester efter midsommar, sedan börjar jag det nya jobbet i augusti. Ska bli kul att pröva något annat. Kommer få mer tid över och betydligt närmare till jobbet.
Kan inte säga att mina arbetskamrater och chefer blev så glada över att jag ska sluta, sån brist på djursjukskötare som det är. Men kände att jag behövde prova något annat för att se om allt runtomkring kan bli bättre. Måste testa för att få veta :-)

Semesterplaner.

Vi har bokat in en grej till semestern jag och Robin; vi ska åka på Dansbandsveckan i Malung i juli :D Har aldrig varit där innan, det blir en veckas tältande och förhoppningsvis soligt väder och mycket dans på kvällarna :) Så det ska bli kul att åka dit. Jag har tidig semester i år och börjar den redan efter midsommar i juni (som jag jobbar också...). Hoppas sommaren kommer tidigt i år.

Jaktstig.

Idag har jag varit iväg med min bror Stefan på jaktstig utanför Kalmar. Det innebär att man går en bana med olika rörliga måltavlor som man ska träffa med hagelgevär. Det var första gången jag har gått en sån här stig och även första gången jag egentligen prövat min hagelbössa. Man kan få max 200 poäng (men då är du ju jävligt duktig o tränad), jag skrapade ihop 86. Rätt dåligt resultat om man ser till helheten men det var ju första gången och inte lätt när målen rörde sig snabbt. Men roligt var det så det blir nog att åka iväg fler gånger.

På tal om Stefan, han och hans tjej ska få barn i oktober :-D Så jag ska bli faster. Lille bror, ska du bli pappa? <3

Utvärdering av lejonklippning.

Det har gått snart en månad sen jag klippte Lovis.
På den tiden har jag inte behövt torka kräk efter henne en enda gång. Så det har ju klart gett positivt resultat på den fronten. Och hon verkar gilla sin nya frisyr, jag upplever henne som mer gosig än förut och leker mer :-)


RSS 2.0