Första skadan :P

Jag börjar få göra mer saker på djursjukhuset. Idag har jag medicinerat via permanentkanyl i halsen och tagit blodprov. Jag har också assisterat vid olika undersökningar, lagt bandage och röntgat. Det känns bra tycker jag :)

Jag har också fått min första skada, då jag lyckades välta ett torn med spånförpackningar över ena handen. xD Så den är blå och fin. Haha. Tur att det inte var i huvudet. :O

Första dagen.

Den första dagen på hästpraktiken har mest bestått av att följa med runt och se hur allt fungerar. Har inte fått göra så mycket mer än att rykta hästar och kratsa hovar. Men men, det ska göras det också. Har sett lite olika undersökningar, röntgen och provtagningar. Hoppas det kommer igång i veckan så jag får göra mer saker som djursjukskötarna där gör. Är riktigt trött i benen, och stålhätteskorna är inte världens bekvämaste precis. Jag härdas väl så småningom. Haha.

Jag mår bättre idag och ska nog åka hem till helgen, blir samåkning med min vän härifrån. Så då kan jag komma hem och fira min födelsedag hemma :)


Flyttat :(

Idag har jag flyttat till Skrea utanför Falkenberg, för i morgon börjar praktiken på Slöinge hästsjukhus. Pappa och Robin följde med och skjutsade mig. Allt var frid och fröjd tills de skulle åka och vi sagt hejdå, när de försvunnit började jag lipa som en barnunge och de senaste timmarna vet jag inte hur många gånger jag har börjat gråta. Jag trodde inte det skulle bli så svårt att flytta ifrån Robin för det har ju gått bra innan, men nu jävlar, jag är så himla ledsen idag. Jag hoppas verkligen att det kommer kännas bättre i morgon när praktiken har börjat, så jag får annat att tänka på. Just nu känner jag mig som världens ensammaste människa i en liten håla mitt på landsbygden. Och inte känner man nån här heller. Hade varit lättare om man haft någon klasskamrat på samma ställe, men inte då. Men men...

Just nu regnar det och åskar här. :/ Och jag ska laga mat, måste fixa matlåda tills i morgon.

Älskade Robin, du betyder så mycket för mig. <3

Inga idéer :O

Medan mina kompisar börjar meddela att de har kommit på en idé till sitt examensarbete, så står det helt still i huvudet på mig angående vad jag ska skriva om. Tiden drar iväg och jag tror att jag måste ha klurat ut någonting tills jag kommer tillbaka till Skara igen. Problemet är att verkligen komma på nåt som man kan ägna 15 hp till, så att arbetet blir tillräckligt stort och att man håller intresset uppe, samtidigt som det ska leda fram till ett bra resultat. Suck.
Jag vet inte ens vilket djurslag jag vill koncentrera mig på, har varit inne på häst eftersom jag inte har lika stor erfarenhet av dem och jag tycker det är spännande, men jag vet inte längre.
Jag är intresserad av anestesi, det är det första jag kan tänka mig att göra nåt arbete om. Det är ett stort område där man kan ha många infallsvinklar, så det borde inte vara så svårt att klura ut något. Samtidigt läser vi anestesi parallellt med exjobbet så det vore ju bra. Men det kanske blir för mycket då...
Hjärt - och kärlsjukdomar hos djur är också nåt som intresserar mig, liksom rehabilitering. Men rehabilitering kommer jag redan få en fördjupning i genom att jag läser den valfria kursen i rehab i vinter...

Att det ska vara så svårt. Jag måste verkligen fundera ut nåt som kan fungera. Som jag inte kommer tröttna på halvvägs igenom arbetet.

Jag hoppades att praktiken kunde ge mig en massa idéer, men hittills har det inte lett någonstans. Eller så har jag helt enkelt inte orkat bry mig om det tillräckligt för att fundera ut nåt. Ja ja...

Faaaan :O

Helvetes jävlar, det kommer bli dyrt att ta mig hem från Falkenberg med kollektivtrafik. Det kostar lika mycket enkel resa som det gör tur och retur från Skara. :O För att det inte går några tåg eller bussar rätt genom landet, utan de åker via Göteborg eller Lund. -_-

Ser inte ut att bli alltför många hemresor under de här två månaderna, om man säger så.

Men det får fasen klaras av och lösa sig på nåt sätt.

Ärenden :)

Har vart i stan idag och hämtat mitt körkort. Härligt att ha det på riktigt :)
Sen har jag köpt grejer till skolstarten nästa vecka; lite block, pennor och en kalender.
Och jag har köpt nya skor ^^. Det var väl på tiden egentligen, mina andra hade fått hål i tån. Haha.

Fick blommor av Robin idag, du är underbar <3

Igår var vi hemma hos mamma och pappa och åt middag, och sen fiskade vi. Robin fick en ganska stor gädda som vi gav till hans mamma :)

Nu ska jag ta och laga mat. Idag blir det enkelt; korv och makaroner. Haha :P

18.00
Känns som jag gjort nåt bra nyss. Robins mamma har ett sto med föl, och fölungen är för tillfället mystiskt sjuk, han har hög feber och är väldigt slö och hängig. :/ Så veterinären var där igår och undersökte fölet, men hittade ingen uppenbar orsak till problemet. Så veterinären har lämnat antibiotika och sprutor för att Robins mamma ska kunna ge fölet injektioner dagligen, se om det hjälper. Men hon ville ha lite hjälp så jag var där  uppe innan och visade henne hur man ska dra upp medicin och sedan injicera intramuskulärt på fölet. Det gick bra. Andra injektionen på häst någonsin, och det kändes inte fel :P Lilla fölet var rätt hängig och trött, han bara ryckte till lite när jag stack in nålen i halsmuskulaturen, sen stod han still. Hoppas att veckans antibiotikakur kommer hjälpa och att febern går ner.

9 dagar kvar.

Snart är sommarlovet slut för denna gången. MItt sista sommarlov, hu. Undrar vad man gör om ett år. Om man lyckats hitta något jobb? Jag hoppas det.
Det ska bli spännande att ha praktik på hästsjukhus framöver. Tror det kommer ge mycket. :) Det enda tråkiga är väl att jag måste flytta ifrån alla här hemma :/ Men men, det har gått innan och ska kunna gå igen.
I lördags var vi på GP-speedway i Målilla. Fint väder, nästan 13 000 personer på plats och en väldigt bra tävling, som Jarek Hampel vann :D Mycket spännande i finalen!
Nu i veckan har jag inte gjort så mycket.. fixat med lite grejer inför skolstarten, skickat in handlingen för mitt körkort, pratat med hyresvärden för min lägenhet i Falkenberg... Nödvändiga saker. Känner mig duktig. :P
Ska nu fortsätta kolla på en historisk dramaserie som Robin har laddat ner åt mig. Det är en filmatisering av en bok som jag har läst, väldigt bra :)
Sen blir det att laga mat, idag vankas det stekt fläsk, potatis och löksås, inte fy skam :P

KÖRKORT! :D

Jag klarade min uppkörning idag, vilket betyder att körkortet är mitt! :D Så jävla skönt!
När jag kom till körskolan idag var jag rätt nervös, men när jag satte mig i bilen och körde till stan gick det över. Jag körde runt lite med min körskolelärare och gick igenom det sista. Sen körde vi upp till platsen där jag skulle möta trafikinspektören. Fick sitta i bilen en stund och vänta och det började ösregna. Härligt.
Sen kom inspektören, en kvinna var det, hon var trevlig. Jag fick börja med att göra säkerhetskontroll och kolla vindrutetorkare och bromsarna. Sen körde vi iväg. Först körde jag på landsväg, fick åka och vända på en enskild väg och sen tillbaka till stan. Stadskörningen gick bra, jag fick parkera på Maxi-parkeringen. Och jävlar i mig, jag slapp backa runt gathörn. Vilken tur! Vi körde mycket i villakvarter och jag tänkte att nu kommer hon snart be mig backa, men icke.
Sen när vi var på väg tillbaka till mötesplatsen så fick jag stanna vid ett övergångsställe och släppa förbi cyklister. PANG säger det och så kommer en bil och kör på mig bakifrån! Så det blev att köra in till kanten och gå ut och prata med föraren i den andra bilen. Det gick sönder några saker där bak på bilen jag körde, men olyckan var inte mitt fel. Det visade sig att bilen bakom hade väldigt nedslitna däck och i det regniga vädret så fanns det inget grepp, så den bara gled in i min bil även om föraren bromsade.
Vi åkte tillsammans till mötesplatsen, där inspektören förklarade min körning godkänd. :D :D Sen fick vi åka till bilaffären där körskolebilen är köpt och fylla i en skadeanmälan. Blev väldigt krångligt med papper eftersom jag körde bilen, men vid krocktillfället inte hade nåt körkort. Vem skulle stå som förare egentligen? Men men, det löste sig till slut.
Sen körde vi tillbaka mot Landsbro, jag klev av hemma i Myresjö. :)
Nu på eftermiddagen har Robin och jag kört en sväng med hans bil, sen körde jag han till jobbet och hem själv sen. Kändes lite läskigt, men men, bara att vänja sig! ;)

Förkyld :/

På nåt underligt vänster har jag lyckats bli sjuk. Förkylningen sitter som ett jävla tryck i skallen och jag känner mig rätt slö. Jag hoppas att det vänder snabbt. Jobbigt att vara sjuk på sommaren när det är så varmt ute.
Igår var jag och Robin och kollade på en lägenhet till min praktik i Slöinge. Verkade bra, men ska lösa problemet med att ta mig till hästsjukhuset också... ska väl gå på nåt sätt.
Sedan stannade vi vid stranden i Falkenberg och passade på att bada i havet, det var mysigt <3
Nu i helgen blir det GP i Målilla :)
Och min uppkörning närmar sig, fint att bli sjuk lagom tills det...

Liseberg och Öland :)

I tisdags var vi på Liseberg i Göteborg. Det visade sig vara helt fel dag att åka dit precis efter löning, för det var så jävla mycket folk. Långa köer till alla attraktioner så man kunde inte åka mycket. :/ Nästa gång får man planera att åka dit när folk är fattiga xD
Sen åkte vi till Öland på torsdagen. Vädret har dock varit helt kasst och ösregnat :/ Så det blev inget sol och bad där inte. Men vi hade rätt kul i alla fall, Stefan och Zabiina var också på Öland så vi umgicks med dom.
Min uppkörning blev uppskjuten några veckor så det dröjer ett tag till innan jag förhoppningsvis har körkort. -_- Vill bara bli av med det nån gång. ^^

RSS 2.0