Tenta?

Kan inte påstå att jag tyckte det var en tenta vi hade idag. För det första så var det fyra frågor som var rätt enkla, nästan för enkelt. Sen så fick vi sitta i grupper om tre och besvara frågorna tillsammans. Men jag klagar inte ;)

Har spelat bandy, gick inte så bra idag, men aaa. Fick en smäll på handloven så den är svullen.

Lite bilder från helgen :D Mina sötingar!

 


Soft helg hemma.

Så var man tillbaks i Skara igen. Möts av regnet som öser ner som vanligt. Blää.
Helgen hemma har varit lugn och härlig med fint väder, sol! Igår var jag och hälsade på farmor och fikade, sen var jag på adventskonsert i Nye och tittade på min kör som sjöng, så jävla fint! <3 Efter det träffade jag Elin hemma hos mig och vi tittade på film :) Idag har jag också varit med Elin, vi har varit på julmarknad i Vetlanda, köpte några grejer :D Mys.
Har inte pluggat i helgen fast att vi har TENTA i morgon. Jag vet i fan vad jag ska plugga på. Sen är den tentan så pass liten att det inte spelar nån roll i alla fall känns det som. Och så klart. Ämnet intresserar mig inte alls. ^^ Kan bara önska mig själv lycka till.

Ja.

Jag köpte den där klänningen idag. Var tillbaka i affären och testade, och så var en kompis med också, och när både hon och personalen i affären säger att man ser döläcker ut, vad gör man?! Den är verkligen skitsnygg ;) Tillbringade tre timmar på stan med Malin, kul dag :D
Är snart på väg hem, om en timme. Fördröjer tiden tills dess, hehe. Ska nog... prata i telefon <3

Hästbandagering + beslutsångest

Har haft en toppenlektion idag ute på Skaraortens Ryttarförening. Bandagering av häst :D Klockan åtta började lektionen där ute, vilken betydde att vi åkte typ vid halv åtta, och jag gick upp strax efter sex. Och var sjukt trött för jag pratade i telefon till klockan två på natten. Men men. Synden straffar sig själv. Väl därute på ridskolan så började lektionen med teori och filmvisning, gissa om det var segt för ögonen? Nära att somna :O Det var tur att vi kom ut i stallet till sist. Hade en jättesnäll häst, han stod så still hela tiden :) Är rätt nöjd med mitt resultat, för att vara första gången man la bandage på häst så var det inte så illa. Blev godkänd i alla fall. ;)

Jag har köpt julklappar idag minsann! :P Och hittade den här supersnygga klänningen. Shiet. Vet inte vad jag ska göra. Köpa den eller inte? Vad tycker ni?

Om inte annat kanske det finns nån vänligt sinnad själ som vill ge mig den i julklapp.

  


This is Skara calling.

Rubriken har typ inget med detta inlägg att göra, kan tilläggas. Jag var bara fyndig.
Sitter här i min säng med en sovande vänsterfot som sticker och har just tittat på actionfilm i form av Wanted. Kvällen har annars tillbringats med att läsa historiska tidskrifter :D Jag är inne i ett (skrattar) historiskt skede. XD Det får dock konsekvenser för mina studier, hmm. Tenta på måndag, pluggar jag? Nae. Det känns liksom överkomligt fast jag fick veta det igår typ.

Dagens dissektionslektion gick bara fint, tack gode Gud för att det inte blev som sist. Idag var det tarmpaket från gris och får som stod på schemat. Lukten var inte den bästa, kan man säga. Men det gick bara bra. Såg till att äta ordentligt innan denna lektionen, det gjorde jag inte sist, kanske var det som bidrog till att det blev som det blev då. Hmm.

En lektion kvar denna veckan, bandagering av häst som är i morgon. Sen blir det hem över helgen :D:D



Top notch.

Jag har haft världens bästa helg.
Så jävla antimög har den varit.
Och du är top notch som fan.

Förväntansfull.

Igår gjorde jag minsann klart rapporten om kommunikationsboken, känns bra. :D Och lång blev den med :O Haha. Var hemma hos Emmelie igår kväll och tittade på Bonde söker fru och pratade massa och fikade :) Kvällens citat (om jag nu kan stava till det):

"Blöuerblödurblööeur!" Haha fan vad KUL XD

Idag har jag bara haft lektion en timme. Gick till ett fik med samma Emmelie och åt lunch :D Sen till bibblan i stan och strosade runt. Lånade fler böcker, denna gången om rymden, astronomi och fysik. Som kompletterande läsning faktiskt. Måste hålla liv i mina andra intressen med, hehe :D

Har städat idag, och tvättar nu. Yay, ser fram emot helgen :D I morn i morn! :) Det ska bli en sån kul helg, det tror jag :D

Min telefon har dock lagt av igen. VA FAN!

Changes.

Dagens dissektionslektion blev inte som jag tänkt mig för att

1. Katten var ingen katt utan en kanin (vilket inte spelar så stor roll)
2. Malin fick ett anfall av yrsel och illamående och kunde inte vara med större delen av lektionen. Suck. Vad gör man? Allt blev svart bara. Grrr. Surt att missa genomgången av alla muskler men tydligen bestämde sig min kropp för att den inte pallade se blodig ihjälslagen flådd kanin och sa stopp. Dock hjälpte jag till att flå i början, det gick bara bra. Konstigt. Men tror det är så att om man engagerar sig så tänker man mer på uppgiften och fokuserar mer. Ja ja. Gilla läget Malin. Alla har vi våra svaga sidor ibland ^^

Dagen har varit trött, blek, slut sen dess. Har inte gjort mycket men inte heller orkat.

Ett smärre mirakel.

Ja, minsann så började min mobil funka för några dagar sen, efter typ två veckors frånvaro. Lika snabbt som den gick sönder så började den fungera igen, gissa om jag är glad för det :D Det kanske var ett släng av influensan ? ;) Hehe. Blir lika glad varenda gång jag trycker på en knapp och den funkar!! Haha :D

Etikdagen blev ungefär lika seg som jag förutspådde.

I helgen har jag vart hemma hos Sandra två gånger och tittat på film :) Mysigt.

Har inte pluggat så mycket som man borde kanske men jag har inte orkat. Men i dag har jag tagit mig i kragen. Denna veckan som kommer innehåller bara praktiska övningar, ser fram emot det :D:D I morgon är det dock dissektion av katt som står på schemat, får se hur det blir.

Jag har till och med satt upp muskelkompendier på väggen. Så jag lär mig det nån gång. Ett fint innehåll i mitt annars rätt kala rum. Tavlor skulle inte skada. Haha :D Tills vidare får detta duga.


Shoppinghelg och inget plugg.

I helgen har jag vart i Skövde och i Skara (som vanligt) och shoppat! Och hittat kläder med, haha, jag som brukar vara dålig på att shoppa. Har köpt två tröjor och nya jeans. Blev glatt överraskad när jag upptäckte att jag gått ner fyra jeansstorlekar sen sist :) Vilket också är ett tecken på att ja, jag går ner i vikt, och nej, jag tänker inte göra nåt åt det. Det känns bra (A)
Har inte riktigt pluggat sen tentan i fredags, eftersom jag tillät mig att fastna i en vanlig bok i fredags kväll, minsann höll den mig fast till i dag eftermiddag, när jag läste ut den. Har liksom inte kollat nåt i kursboken utan bara läst i den andra boken. Men nu är den slut som sagt, får bli att börja plugga igen, haha :P

Ska ha etikdag i morgon. Nåt säger mig att det blir segt.

Tenta tre klar, SUCK.

Så är nog hur man kan uttrycka det. Jag är så glad att ha den skiten bakom mig nu. Fyra timmar blev 18 handskrivna sidor (!) och sist kvar som vanligt. Räkningen gick nog rätt bra, det var snarare faktan som förbryllade denna gången. Har ingen aning om hur det gick men det känns inte lika säkert som förra gången. Men blää... Bara jag slipper omtenta så är jag nöjd.

Det föreligger ett sånt fridfulllt lugn nu, när man inte har nåt att göra. Jag ska i allla fall äta choklad sen, det lovade jag mig själv som belöning för klar tenta för längesen. Och i helgen har jag inget planerat heller.

Min telefon är fortfarande trasig, kan inte skicka iväg den på service förräns jag har kvittot här (som finns hemma nånstans om det inte är kastat) Suck.

För att göra saken värre så är Holta klar för Dackarna, vadihelvete. Det är så motsägelsefullt bara. Grr. Irriterande. Han kunde valt vilken klubb som helst och tar Dackarna , shiet. Vadå SM-Guldsfeeling? Hej hej liksom.

Ska nu iväg och köpa choklad, så sugen!
Kanske till biblioteket i stan och låna en RIKTIG bok också. Nåt som inte handlar om trombocyter, läkemedel eller anatomi.

Injektioner :D

Vi har haft en bäst lektion idag. Praktisk övning att ge injektioner och ta blodprov på häst. För första gången. Jag var allt lite nervös innan men det gick bara bra, känner mig grymt nöjd. Jag hade klart dagens träligaste och argaste häst också, vet inte riktigt hur jag bär mig åt för att få dom jobbiga exemplaren, men skam den som ger sig. ;) Började med att ge injektion i muskler på halsen, ett snabbt stick rakt in med 5 cm nål, och han märkte ingenting. Sen, den intravenösa injektionen, det var lite knivigare eftersom hästskötare just gick förbi med mat till hästarna, såklart blev mitt exemplar mer intresserad av det då och ville inte stå still. Men det gick bra i alla fall. Det svåra var att få till ett blodprov. Riktigt irriterad och hungrig häst + envis Malin slutade med en liten paus för kraftfoderätning för hästen, lite kiv och bråk och sparkar och så efter en stund så fick jag äntligen in nålen i halsen och då, då står hästen still ! Mycket bråk för ingenting, jo jo. Ett bra blodprov blev det, träffade rätt blodkärl på en gång, och jag spillde inte, I've got skills XD Jag skulle vilja ha sån här lektion mycket oftare. Man lär sig så mycket mer när man får öva på det än när man sitter och läser om det i en bok.
Igår hade vi träning på att använda utrustningen, dvs sprutor och kanyler, samt rätt hantering av sådant. Intressant det också, men så mycket att ta in för en som inte vet nånting innan typ.

I helgen var jag ute på krogen med kompisar, det var verkligen en jättekul kväll :)

Och ja, jag har pluggat i helgen. Som fan faktiskt. Det är två dagar kvar att plugga till tentan, jag ska ge allt jag orkar. Så får det gå som det går sen, jag känner mig rätt väl förberedd förutom den där förbannade läkemedelsräkningen :/

Spelade bandy igår, gick riktigt bra :D Och idag har jag varit på Luciaövning.

RSS 2.0