...............

Jag har varit hemma idag också. Det kändes lite bättre på morgonen men sen kände jag mig sämre på dagen, klappade ihop totalt och var rejält ledsen ett tag för att jag skulle bli sjuk just precis nu. :( Nu ikväll har det känts lite bättre igen, så jag hoppas verkligen att det fortsätter så jag mår bättre tills i morn. Bara det kunde sluta göra ont i halsen, det är det som gör att jag mår mest dåligt :( Håll tummarna för att jag frisknar till!

Min bror Stefan tog sitt körkort i tisdags :D Så glad för hans skull :D

Längtar till nästa helg då jag ska hem igen, förhoppningsvis helt frisk då. Ska bland annat på cruising och så ska jag nog med Robin och kolla när han tävlar i kampsport :)

Sjuk igen :/

Jag hann vara tillbaka en dag på djursjukhuset innan jag blev sjuk igen. När jag vaknade idag var jag jättevarm och hade väldigt ont i halsen, kroppen var helt slut. Så jag ringde min handledare och sa att jag inte kunde komma idag, kanske inte i morgon heller. Jävla skit. :(
Och på fredag ska jag åka till Strömsholm och träffa Malin och Marica, jag måste bli frisk tills dess! Så jävla typiskt att det ska komma nu.

Sjuk påsk :/

Påskhelgen hemma har tillbringats en stor del i sängen med en sjuhelvetes förkylning :( Jag började känna av det i torsdags och när jag vaknade på fredagsmorgonen var jag helt utslagen :( Så det blev sängen hela dagen där.
På lördagen mådde jag lite bättre men verkligen inte bra, men trots detta träffade jag Robin och kompisar hemma hos Elin och Serki och vi festade lite, men jag tog det väldigt lugnt. Började tappa rösten på kvällen där och sedan igår så försvann den nästa helt, så det var mest viskningar som gällde igår. Var med Robin hos hans föräldrar igår kväll och grillade, det var väldigt trevligt :) Sen var vi i stan och tittade på film hos min bror och hans tjej :)
Idag har vi inte gjort så mycket, vart och ätit pizza och spelat kubb med Elin, Serki, Stefan och Zabiina. Sen var det dags för mig att åka tillbaka till Jönköping och nu är jag här, känner mig hyfsat bra, lite snuvig än och halsen och rösten krånglar, samt att hostan börjar komma, men det ska inte vara nån fara att gå till djursjukhuset i morn iaf.
Det har varit väldigt skönt att vara hemma och ta det lugnt när jag väl orkade göra nånting, mycket fint väder också, hoppas det håller i sig :)

Pol.

Nu har jag kommit in lite mer i rutinerna på pol. Igår och idag gick jag med samma veterinär hela dagen, det var lättare att hänga med i svängarna och polfallen då.
Har bland annat fått se vingklippning av en papegoja, en del vaccinationer (har fått vaccinera några hundar), avlivning av katt (fixade avlivningssprutor till en hund också), akutfall, hälsoundersökningar, chipmärkning av kattungar, hudpatienter, mm... :)
I morn blir det sista dagen innan helgen hemma, ska bli skönt med lite sovmorgon för första gången på snart två veckor :)

Jourhelg.

I helgen har jag gjort min jourhelg på djursjukhuset.
Typiskt nog kom det väldigt få jourfall. :/ Visst är det bra att djuren inte behöver komma in till sjukhuset, men som student hoppas man lite halvhjärtat att det ska komma in sjuka djur så man får se lite.
Jag var mest på vårdavdelningen och tog hand om de inneliggande patienterna. Trivs med det, där finns det alltid nåt att göra.

I lördags kväll var Robin, Elin och Serki här och vi var på bio. Såg Scream 4, inte jättebra precis, den är som de tidigare filmerna varit. Sen åt vi på Sibylla. Jag kom hem i säng vid halv ett och skulle upp vid halv sex nästa morgon... så igår när jag kom hem från djursjukhuset var jag helt färdig. La mig och skulle vila kl sex, men somnade och vaknade kvart över tio... då var det bara att klä av sig kläderna man somnat i och sova tills nästa morgon.

Har börjat på polikliniken idag (där det kommer djur enbart för bokade besök). Har mest känts väldigt rörigt idag, folk springer hit och dit och jag vet inte vem jag ska hänga på. Men men. Hoppas det blir bättre i morgon.

Op-veckorna slut.

Idag hade jag min sista dag på operationsavdelningen. Har fått göra lite nya saker idag, bland annat ID-märka katt i örat, söva med propofol och helklippa en katt med tovig päls. Det har varit väldigt kul på operationsavdelningen och jag har lärt mig massa saker. Nästa vecka ska jag ut på polikliniken :)

Denna helgen jobbar jag jour med så man kan inte sova ut, börjar kl 7...

Har börjat skriva lite smått på mitt praktikarbete. Det går bra när man gör lite i taget, att börja är det svåraste, men det har jag ju kommit över nu :P

Panikkänslor :O

I lördags var vi hos Serki och Elin i deras nya lägenhet i stan. Vi var kanske 10 personer där och hade lite fest, det var kul :) Vi skulle gått till bowlinghallen, men det blev lite strul så vi gick inte dit. Var hemma och kollade på tv i stället, och slöade i soffan. Då börjar det lukta rök i huset och så kom en kvinna från våningen under, öppnade dörren och ropade att alla måste ut, för det brinner i lägenheten under.
Shit, vad adrenalinet strömmade till. Upp fort från soffan, jag drog med mig Robin, inga skor på, och så ner för fyra våningar utan hiss, det gick lite vingligt ner när man hade druckit. Röken kom ut från en lägenhet under oss, men vi sprang förbi och ut på gatan utanför. Det kom snart dit brandkår, polis och ambulans, och de fick hämta en person från lägenheten. Senare fick vi veta att det var sängrökning som orsakat det. Jag tror inte det brann så mycket men det räckte för att man skulle känna paniken. Shit.

Framsteg :D

Idag har det varit en rätt lugn dag på operation. Jag har fått intubera och lägga permanentkanyler, bland annat. Kanylerna gick hyfsat bra, men jag slabbar en del blod. Men men, det är väl bara att öva, är glad att personalen är tålmodiga med mig. :P Hoppas att det kommer många fler tillfällen att öva på detta, för det behövs verkligen!

I morn ska jag åka hem över helgen, det ska bli kul :)

Toppklass ;)

Idag har vi fått reda på tentaresultaten för anestesitentan.
Jag fick en 5:a! :D 37,5/40 poäng på del 2, sammanlagt 88,5/100 och högst poäng i hela klassen. Så stolt över mig själv :D Det var bara tre stycken som fick 5:a. Nu behöver man inte oroa sig för det längre :)

Idag var också min första dag på operationsavdelningen. Jag har egentligen inte fått göra nånting idag, lite trist, utan bara kollat på hur de arbetar. Har varit med vid ett par operationer, spännande :) Hoppas att jag får göra mer i morgon.

Stenlugn helg.

Helgen har varit väldigt lugn. Har i princip inte gjort ett dugg. Igår kollade jag typ bara på tv och vilade. Och idag har jag varit ute på en promenad, dammsugit och nu tvättar jag. Ska laga lasagne senare, som blir till matlådor i veckan :) Ibland är det skönt att inte behöva göra ett skit faktiskt :P Robin skulle kommit hit men han hade annat att göra så det blir till att ses nästa helg i stället :)

I morn börjar jag på operationsavdelningen i två veckor, ska bli spännande :)


RSS 2.0