Telefonen :O

I veckan har jag haft hand om telefonlistan två eftermiddagar. Jag som egentligen inte gillar att prata i telefon får ändå säga att det har gått ganska bra. Man har en lista på djurägare som ringt in och fått en telefontid, och så ringer man upp dem i den ordning som står på listan. En eftermiddag får det plats ca 30-40 samtal. Jag kunde inte ge direkta svar på allt som djurägarna frågade om men jag fick bara gå och fråga nån annan i personalen, så det löste sig :)

Jag jobbade i fredags kväll, det kom tre akuta patienter, men de var rätt krävande och mycket att göra med, sedan när jag inte jobbar lika snabbt som ordinarie personal. Men men, det ordnade sig :)

Öland.

Robin och jag har tillbringat helgen på Öland, där vi har tältat. Vi har gjort rätt mycket saker på de här två dagarna, bland annat åkt runt på norra Öland och vart uppe i fyren där, varit på Borgholms slott och sedan har vi festat i Borgholm också. Vi har också badat i havet, första gången jag badade igår, det var satans kallt :O Vädret har varit bra och vi har klarat oss från regn, som tur var med tanke på att vi tältade. Mysigt att tälta <3

Nu är jag hemma och i morn börjar en ny jobbvecka igen. Det kommer vara en del nya ansikten denna veckan eftersom de som varit på semester kommer tillbaka, och de som jag lärt känna har nu gått på semester. Men hoppas jag kommer trivas med resten av personalen också. :)
Fick min första lönespecifikation från jobbet idag, känns bra att få lite pengar nu :)

Blodprover :D

Ytterligare en vecka har gått och det är helg. Satan så skönt. Dagen idag har varit riktig stressig, ungefär som i måndags, och det har varit fullt upp hela dagen med mycket akutpatienter. Men jag sitter ju här hemma nu så vi måste ju ha rett ut det på nåt sätt :P
I veckan har jag tagit flera blodprover på katt, första gången jag har gjort det, och de har lyckats! :D Senast idag tog jag tre fulla rör från en jättetrevlig hankatt :) Självförtroendeboost när det lyckas, för katterna har så små kärl ofta.
Jag har också lagt p-kanyl på en hund med lyckat resultat. Tycker dock det är rätt svårt med kanylerna överlag :S
Ikväll blir det mys i min ensamhet då Robin är på Öland. Skönt att bara hänga i soffan och glo på tv faktiskt.

Stressigt.. :S

Idag har det varit en jäkligt stressig dag på jobbet. Det har bara varit jag och en annan semestervikarie som sköterskor på polikliniken, vilket har ställt till det en del eftersom det inte har varit något ordinarie där att fråga. Och då gör man inte heller saker lika snabbt som om man jobbat där ett tag. Så det har varit en del krångel och massa akutpatienter utöver den bokade listan, så jag är så jävla trött just nu. Har inte varit en bra dag för mig då jag misslyckats både med dagens blodprov och kanylläggning. Så jag vill nog helst glömma den här dagen. Blivit mycket röntgen idag och det tycker jag också är krångligt, så ja, det har inte varit mycket som varit på topp idag kan man väl säga. Tycker åtminstone det hade kunnat vara en ordinarie sköterska på avdelningen också, men nu går folk på semester så då blir det så här bökigt. Jag hoppas bara det ska gå bättre och bättre för varje dag så att saker flyter på lättare sen.
Förra veckan jobbade jag kväll hela veckan, det gick bra. I fredags var jag ensam sköterska på kvällen och fick då stänga polavdelningen. Kom in tre akutfall så det var lugnt. På fredagar tar djursjukhuset inte emot bokade besök på kvällarna utan bara akutfall.
I helgen har jag och Robin varit i Norrköping och träffat gänget från Skara :D Det var väldigt trevligt, vi grillade och var på minifestival i Norrköping. Riktigt fint väder under lördagen med :)
Nu ska jag hugga in på kvällsmaten och sedan sjunka tillbaks i soffan. Tycker jag har förtjänat det efter denna dag...

Rörigt... :S

Idag har jag jobbat första passet som ordinarie. Har jobbar kväll tillsammans med en annan sköterska och en veterinär. Det har varit rätt mycket att göra och jag har fått ställa tusen frågor känns det som. :/ Så mycket att ta in verkligen, och så journalsystemet som krånglar när jag ska fixa saker i receptionen. För att inte tala om försäkringsfrågor och direktregleringar på patientbesök, det är helt fucked up i mitt huvud när det kommer till sånt. Och jag måste ju ta och lära mig det bara, det finns ingen genväg där tyvärr... Suck.
Annars är jag mest nöjd med dagens blodprovsprestationer, analys av blodprover och ansvar för larmtelefonen. De patienter jag bokade in var akuta, så där gjorde jag inga fel.
Nu sitter jag hemma i soffan och är riktigt trött och seg. Robin har lagat pastasallad idag som jag snart ska hugga in på som kvällsmat. Sedan blir det sängen och ett nytt kvällspass i morgon...

Första arbetsveckan klar...

Det har varit en väldigt rörig och tankekrävande vecka på jobbet, men också väldigt roligt. Jag har hjälpt till med saker såsom blodprov, röntgen, vaccinationer, jobba i receptionen, ha hand om larmtelefonen (!) osv. Det sistnämnda har varit lite läskigt, eftersom det är viktigt att göra en korrekt bedömning i telefonen.
Det känns som jag börjat komma in i rutinerna men också som att jag har mycket kvar att lära kring just det. I morgon är det meningen att jag ska gå själv eftersom det inte är introduktion då, känner mig nervös inför detta. Samtidigt ska jag jobba kväll hela veckan och då går man mer själv med en veterinär eftersom det bara är 1-2 sköterskor och en veterinär som jobbar på kvällen... Men jag hoppas att det kommer gå bra.

RSS 2.0