Förrymda kor?

Idag har jag börjat jobba igen efter min ledighet. Har varit på labb hela dagen så det var en liten mjukstart med att köra blodprover och analysera provsvar idag :)
Under lunchen såg jag att det låg ett kort från en djurägare i lunchrummet. Djurägaren, vars katt varit inlagd hos oss för några veckor sedan och sen avlivats, ville tacka för det fina bemötandet från den sköterska och veterinär som tagit emot och hand om katten. Efter några sekunder kom jag på att sköterskan var ju jag. Det gjorde nog min dag. :D

När jag for hem från jobbet körde jag förbi en åker i skummet och fick se en massa stora djur stå och äta gräs. Först trodde jag att det var kor som rymt eftersom det inte fanns nåt staket, sen gick det upp för mig att det var en hel flock älgar. Jag kunde räkna till minst 6 stycken som mumsade gräs precis jämte vägen. Stannade bilen och tittade på dom en stund :) Så många älgar har jag aldrig sett på samma gång förut. Konstigt att de inte blivit skjutna under jakten ^^

Biljävel.

Min bil är på verkstaden. När jag servade den förra veckan upptäcktes diverse fel, så jag fick vackert boka en tid för lagning. I princip hela bromssystemet fram måste bytas, plus en sliten generatorrem innan den med går sönder... Kostnad beräknas landa nånstans runt 7000 kr. Jippi. För tillfället är jag inte alls speciellt förtjust i bilen kan jag väl säga. Tyvärr har vi ett förhållande där jag behöver den till jobbet dagligen. Nästa månad är det dags för besiktning också, så felen hade väl upptäckts ändå så småningom. Men det grämer mig verkligen att en stor del av min kommande lön ska gå till reparationer. :(

Till trevligare saker. Igår fyllde Robin 24 år och vi firade honom lite på kvällen tillsammans med hans familj. Åt tårta och kanelbullar som jag bakat ihop med Elin på dagen. Mums. Jag hade köpt en fin bukett blommor och en snygg tröja till honom, det verkade gå hem. :)

Snart är det dags att börja jobba igen, bara tre dagar ledigt till. Vart tog tiden vägen?

Stronghold.

Idag har jag varit med Lovis till veterinären. Åkte till jobbet i Växjö. Konstaterades att hon både hade öronskabb och löss i pälsen, vilket gjorde att jag fick med mig Stronghold hem för bekämpning av dessa ohyror. Jag vaccinerade henne också själv, hon sa ingenting när jag stack så det gick bra. Var desto jobbigare att tvätta ur öronen, hon blev riktigt arg och fräste åt mig. Men bara det blir bra så hon slipper klia sig så mycket som hon gör nu.

Roadkill.

Jag körde över en katt igår kväll. Allt jag hann se var två lysande ögon på en svart katt, sen smällde det till under bilen två gånger :( Körde tillbaka och kollade men jag såg inget vare sig på vägen eller i diket. Så jag hoppas bara att den dog direkt så den slapp plågas. Usch, det kändes inte bra :( Kanske är nån som undrar vart deras katt är nu, men eftersom jag inte hittade den sen kan jag inte meddela någon om att jag kört på den. Gjorde iaf vad jag kunde.

SM-GULD! :D

I tisdags körde Vetlanda den första SM-finalen i speedway borta mot Piraterna. Vetlanda förlorade med 2 poäng, vilket gav ett bra utgångsläge inför den avgörande finalen i Vetlanda dagen efter. På onsdagen åkte jag direkt till stan efter jobbet, hamnade i en jättelång kö in till entrén. Drygt 6000 personer kom på matchen. Vetlanda inledde matchen bra och drog ifrån och vann till slut med 52-37, vilket betydde SM-Guld 2012! :D Så jävla gött :D Spännande match ändå för det avgjordes inte förrän i näst sista heatet. Nu är vi åter högst upp på tronen! ;)

I helgen har jag jobbat mina första helgpass, både lördag och söndag. I lördags kom det in en del jaktskador som behövde sys, jag jobbade över 3 timmar och kunde sen gå hem. Jag hade egentligen en delad tur där man ofta behöver jobba några timmar på kvällen också, men det behövdes inte i lördags. Visade sig att det inte kom in nån enda patient i lördags kväll, så det var ju tur att jag for hem iaf.
På söndagen blev det desto jobbigare. Det var full rulle hela dagen och kvällen blev ännu värre, så jag stannade på jobbet från kl 8 på morgonen till 20.30 på kvällen :O 12,5 timmars jobb den dagen, herregud vad trött jag var när jag kom hem. Men jag är ändå nöjd med dagen, tyckte jag och den andra sköterskan som jobbade skötte oss bra och de kanyler jag skulle lägga fixade jag, så det kändes bra iaf :)

Nu har jag semester i två veckor :) Har inte så mycket planerat utan det ska mest bli skönt att ha lite ledigt. Speciellt som jag har jobbat hela sommaren och knappt varit ledig nånting.

Lovis :D

I lördags hämtade Robin och jag en liten kattunge hemma hos mamma och pappa. Vår nya familjemedlem heter Lovis och är en långhårig bondkatt. Hon är mellan två och tre månader gammal. Hemma hos mina föräldrar har hon bott med ett syskon och sin mamma ute under vår vedhög, där kattmamman så slugt placerade dom :P Så när Lovis nu skulle bli innekatt var vi lite oroliga för hur det skulle gå med kattlådan och så. Men det har gått super, hon har inte varit utanför lådan någon gång så det funkar jättebra. I natt sov hon mellan mig och Robin i sängen, var lite rädd att man skulle råka lägga sig på henne bara. Men det gick bra, hehe :) Känns mysigt att ha en liten katt, det blir ju som sällskap när man är själv hemma och så :)


RSS 2.0