Avkoppling i jul :)

Första veckan på julledigheten har dragit förbi och det har varit skönt att ha kunnat koppla av lite.
Vi var inne hos min faster i Vetlanda och åt julmat på julafton, det var trevligt. Efter det åkte vi hem till oss och öppnade julklappar med familjen. Jag fick många bra saker, bland annat pengar, olika ljuslyktor och parfym. Från Robin fick jag en fin uppslagsbok som hette "Allt du behöver veta för att överleva i det 21:a århundradet". Massa fakta i den :) Han blev väldigt glad över fotoalbumet som jag gjort till honom också <3
På juldagen var vi hos Elin och Serki i stan och festade. Blev lite för bra där så jag mådde som jag förtjänade på natten sen. Haha :P
Sen har jag hunnit med att gå på mellandagsrean både i Vetlanda och i Växjö. Jag har bara köpt en tröja dock. Hahah :P Och i morn ska jag kolla lite till i stan, ska träffa en gammal kompis också :)
När det kommer till rehabplanen så har jag gjort klart referenslistan nu, så jag anser väl planen klar egentligen... Orkar liksom inte lägga till eller ändra nåt mer, även om jag kanske inte är hundra procent nöjd.. Hmm. Nu behövs det göras en powerpoint och förbereda för redovisningen, samtidigt som jag behöver få Malins arbete skickat till mig, för jag ska opponera på det under seminariet. Så det är en del att göra ändå, men det blir inte än... :P

Dags att åka hem :D

I morn får jag äntligen lämna Skara och åka hem på några veckors julledighet. Ska bli så skönt :D Men jag kommer förstås ha med mig skolarbete hem, men inte alltför mycket hoppas jag. Jag har i princip skrivit klart vårdplanen nu, känner mig ändå rätt nöjd även om det var en knepig uppgift. Det återstår bara att ordna referenserna i rätt ordning (och det brukar ta sin lilla tid) men det är en överkomlig grej jag kan ordna hemma.

Har packat min stora resväska nu ikväll, den är nästan full... har lite saker kvar att packa i morn innan jag åker, hoppas allt får plats.

Nej nu blir det sova. Klockan är över tolv och i morn börjar vi lite tidigare.

Börjar känna mig klar...

Jag har röjt undan väldigt mycket på vårdplanen de senaste dagarna. Det visade sig sen att man fick ha så många källor man ville, men det skulle vara relevanta sådana. Som att vi inte kan sålla ut vad som är relevant och inte efter några år på universitetet ^^ Jag har iaf plockat bort 5 källor så jag kommer ha ca 15 sen. Och jag har kortat ner arbetet ganska mycket så det är nästan 6 sidor nu, men sen har jag två bilagor också utöver de 6 sidorna så egentligen är det längre... Men jag hoppas att det accepteras. Det är lite grejer kvar att fixa med men aaa, det kan jag kanske göra på lovet. Är inte helt hundra på om jag är klar än så jag vill vänta lite och fundera på det. Men jag kommer iaf inte behöva skriva mycket på julledigheten och det är ju skönt :) Det har varit en väldigt krånglig uppgift tycker jag :/ Hoppas att man har skrivit som det förväntas nu då :P

Jag har köpt lite julklappar men har kvar till pappa och Stefan. De är alltid kvar sist för de är svåra. Men jag hoppas kunna lösa det innan julafton. :P

Nu blir det till att äta lite och sen gå till skolan och skriva ut lite grejer inför veckan :)

Stressad inför jul.

Om en vecka är jag hemma på jullov. Eller lov och lov, det är plugg med hem som vanligt. Förhoppningsvis inte så mycket, för jag ska försöka röja undan så mycket som möjligt med vårdplanen innan jag åker hem nästa vecka.
Vårdplanen ja.
Det har stått still några dagar, sen vår kursledare kläckte ur sig att man inte fick ha för många källor, för då kunde man bli underkänd direkt. :O Och jag som hade 13 källor redan då, gjorde inget på några dagar innan jag fick definitivt svar. Som blev ungefär så ändå, visserligen ingen övre gräns för hur många källor man får ha, men det ska framför allt vara artiklar. Och jag har använt böcker med så... Jävla krångel. Sedan så har jag skrivit för långt snart, och har en hel del kvar. Måste verkligen korta ner mycket i slutet :/ Jag hoppas det ska bli bra till slut.

Känns som det är en del att göra innan man ska hem nästa vecka. Inte en enda julklapp har jag köpt heller, great, jag har liksom inte hunnit med det. Hoppas att jag ska lyckas fixa till de jag tänkt innan julafton...

Sen ska det städas, tvättas, ätas upp mat i kylen och packas innan hemfärd med. Shit. En vecka kvar, hoppas jag hinner med allt under den tiden.


Travträning, exjobbsidéer och rehabplan + lite annat :P

I onsdags var vi som läser rehabkursen ute vid Axevalla travbana för att göra lite tester på travhästar i träning. Vi började med att ta puls och temp på hästarna innan träning, sedan kopplades de till sulky och så gav de sig ut på travbanan för att springa lite :P Efter det tog vi direkt puls och temp igen, och en veterinär tog blodprov för att mäta laktat (mjölksyra). Det var en intressant praktisk lektion, jag har knappt sett trav innan, herregud vad hästarna tar ut sig alltså. Det ångade om dom när de sprungit klart, en häst hade höjt sin kroppstemperatur med 3 grader från innan träningen till efter. Optimal träning av häst? Well, well.

I torsdag gick jag, Malin, Sandra, Sandra och Marica till ett café här i Skara för att bolla exjobbsidéer med varandra. Vi gick laget runt och alla fick många idéer och uppslag. Vi satt där i 4 timmar, sen fortsatte vi hemma hos Marica. :P Så jag skickade in tre förslag efter den träffen, och fick alla godkända i den första omgången, haha. Idag har jag bestämt mig för ett förslag och skickat in min slutgiltiga idé, hoppas få den godkänd också så man kan lägga det åt sidan ett tag. Det blir iaf inom anestesi av häst, för det är det jag är mest intresserad av.

Sedan har jag börjat skriva på rehabplanen också. Skriver om en hund med diskbråck. Det går sakta framåt. Jag har skrivit ganska mycket utan att egentligen ha kommit in på huvuddelen, vilket inte är så bra för jag har inte mycket plats kvar. Kommer garanterat få korta ner det när det är klart :/ Men men.

Igår var jag hemma hos Malin och spelade spel med några kompisar till, det var väldigt kul :)

Och idag har jag träffat en mailkompis här i Skara och fikat. Vi har mailat i flera år, mest om utbildningen för hon vill också gå den, men aldrig setts innan, så det var väldigt trevligt :)

Har varit på yoga idag. Vad svag man känner sig. xD

Snön har försvunnit :( Låg inte kvar många dagar innan den regnade bort.

Det kom en trist nyhet hemifrån idag. En kompis till min bror dog igår på en fest, när han drunknade i en badtunna :( Känns surrealistiskt att han är död. Jag känner honom inte så väl men vi har gått i samma skola. Känns konstigt att han är borta.

   

Snö i Skara - äntligen! :D

Idag har den första snön fallit över Skara. :D När jag gick till gymmet var det blåsigt och ruggigt som vanligt, men när jag kom ut därifrån så snöade det, och det ligger kvar än. Inte så mycket, men det är iaf vitt ute! :D Nu blev det genast lite mer julstämning här :)

I helgen har jag varit hemma, det har varit mysigt <3 Har inte blivit så mycket plugg dock, vilket gör att jag nu behöver börja med allt jag har att göra... Har skickat in ett förslag till exjobb till den som har hand om det, men inte fått nåt svar än. Gått igenom förslagslistan också och det finns intressanta alternativ. Det brinner liksom i knutarna nu när det gäller exjobbet, många i klassen som är stressade över detta. :/

Sen måste jag bestämma vilket fall jag ska skriva om i rehabkursen. Och börja söka artiklar och fakta. Och sen börja skriva. Suck. På torsdag och fredag är vi "lediga" igen, så då hoppas jag kunna börja skriva. Om jag har hittat relevant fakta tills dess, vill säga. >_<

 

Förslag till exjobb.

Idag har det lagts ut en lista på förslag till vad man kan skriva examensarbete om. Jag har varit inne på nånting inom anestesi, för det tycker jag är extra intressant. Men inte ett enda av de närmare 50 förslagen handlade om just detta område :/ Det betyder väl i och för sig inte att man inte får göra nåt om anestesi (hoppas inte!) men ändå. Det var många förslag inom etik, etologi och utfodring, ämnen som jag inte tycker är så intressanta. Suck. Jag måste ta mig en ordentlig titt på listan och fundera över vad som kan vara lockande.

RSS 2.0