Ont i halsen :/

Jag vet inte om jag håller på att bli förkyld. Känner mig allmänt hängig, varm och har halsont sen några dar tillbaka... Hatar! Jag vill inte bli sjuk, orkar inte, har framför allt inte tid.

I torsdags var vi ju på kinarestaurang och åt mat, sjukt gott !

Idag är jag så himla trött. Kom inte hem förrän kl fem i morse ^^ Jag och Malin var hos Sandra Persson och pluggade, åt pizza, kollade på Melodifestivalen och spelade spel, och tiden gick fort som fan. Så jag sov till tio över två idag. Jag har typ gått upp för några timmar sen bara, har gjort klart PBL i alla fall. Har en massa tvätt att ta hand om som inte blev av igår. Suck.

I morn börjar en ny hård vecka, lär nog bli mycket att göra framöver.

Snön har börjat smälta av ordentligt. Det är blött och slaskigt överallt. Gillar inte!

EKG.

Idag har vi haft praktisk övning med att ta EKG på hund :D Riktigt kul övning, vad man känner sig skillad med! Inte för att det gick galant utan lite trubbel hade vi, men man fixade ju det efter lite försökande. :) Fick ett snyggt EKG utskrivet som jag har satt upp på väggen här i mitt rum. Haha. :)

Seminariet i tisdags gick riktigt bra :D

Igår var jag hos Marica och tittade på film. Kom i säng framåt två på natten...

Ikväll ska jag, Malin, Chris, Sandra, Sandra, Mattias, Frida och Marcus på kinarestaurang, ska bli mys :D

Looking forward to it!

Jag och Elin ska på konsert på Ullevi 5 juni, se Green Day!! :D :D Biljetterna släpptes idag på morgonen, 12 timmar senare var alla dom bästa sittplatsbiljetterna slut! Hann inte med att få biljett där, men nästa lika bra, en läktare över :P Hellre där än på planen och bli ihjältrampad typ. Shit ska bli så nice! Tur att man slutar den 4 juni i skolan då ;) Haha. Fast jag är ju hemma ändå eftersom vi har praktik, och antagligen ledig sista veckan. Yeah! Nästa steg blir att fixa boende och tågbiljetter. Ska eventuellt fixas i morgon :P

I helgen har det varit mycket OS, vi har fått två silver till, genom Anna Haag (individuellt) och Anna Haag/Charlotte Kalla i stafett. Brons för Johan Olsson och guld till Marcus Hellner i samma tävling, sjukt spännande!!

I morgon har vi seminariedag, ska hålla ett föredrag om antrax. Ska väl gå an det med. :)

Burn it to the ground.

Rubriken har ingen förklaring.

Mina två lediga dagar har ägnats åt plugg och filmtittande. Och OS såklart. Anja Pärson brons efter sin krasch, vilken bragd! :D Ikväll ska jag se längdskidor med Charlotte Kalla. Eventuellt kolla lite på hockeyn med när det inte är så sent ;)

I morgon blir det plugg med en kompis igen, sånt är livet här i Skara!

Den här klänningen provade jag i en butik här i dag. Gillar skarpt! Men blir nog inget köp för den vart lite dyyyyr. För tillfället. Tänker vänta och se om den går ner i pris framåt våren. XD


Min utbildning <3

Idag är jag behagligt glad över att få gå på den här utbildningen. Bara sådär kom insikten om hur bra jag faktiskt har det här på SLU i Skara. Jag trivs så jävla oförskämt bra! Idag har vi tränat på att lägga bandage och lägga kanyler/ta blodprov. Det är så himlans kul ! :D Tyckte till och med det var kul att ta hand om våra praktikkläder och tvätta dom idag. Haha.

Sverige har tagit två OS-guld genom Charlotte Kalla och Björn Ferry, härligt!

En insats.

Har äntligen lyckats tjata mamma till veterinären med vår hund hemma. Han har haft problem och klåda i öronen och hon trodde/intalade sig att det var samma sak som förra gången (öroninflammation) och att man då kunde ge det som var kvar av medicinen från sist till honom.

Nu råkar ju jag studera till djursjukskötare här och jag har lärt mig en del under de första terminerna. För det första att inte ge gammal medicin, och för det andra att det inte alls är säkert det är samma åkomma när det kommer tillbaka. Därför tjatet om veterinären.

Mycket väl var hon där idag och veterinären konstaterade att hunden hade början till blodöra, något som i allvarliga fall innebär att örat fylls av blod och blir tjockt, och detta blod måste tas väck genom att skära upp örat och dränera ut blodet, ett isf smärtsamt ingrepp för hunden.

Nu hade det ju inte gått så långt med vår hund, utan han fick två olika mediciner (inte samma som sist!) och hoppas nu att det blir bra.

Jag är nöjd över min fantastiska övertalningsförmåga. Det har sina fördelar att studera till djursjukskötare.




Sena nätter.

Jag har gjort PBL, gjort min del av den muntliga presentationen som jag och Malin kommit överens om, läst igenom artiklarna om respiration till tisdag. Med andra ord gjort allt jag ska i pluggväg denna helgen. Känns bra.

De två senaste nätterna har varit sena. Tre, halv fyra har man kommit i säng.
I fredags var jag och Elin i stan på hotellet, sen stannade vi i stan hos en kompis till henne i några timmar innan vi åkte hem.
Igår var jag, Elin, min bror och grannen i Eksjö och kollade på Björn Rosenström. Det var kul :D Mycket folk.

Idag har det varit plugg hela dagen. När jag väl kom upp ur sängen vill säga.

OS har börjat men det gick inte bra för skidskyttedamerna igår. Får hoppas på bättre lycka för herrarna ikväll.

Woho!

Fick 5:a på tentan i Husdjurens anatomi och fysiologi! Inte väntat alltså :D Nöjd.

Om några timmar bär det av hemåt. :)

Seminarie.

Just det.
Hade röntgenseminarie idag, redovisade i grupper inför klassen, det var inte så ansträngade precis. Haha. Men skönt att ha det över.

I morgon blir det PBL och sen ska man hem i fem dagar :D Men har dock PBL till nästa vecka, samt en muntlig presentation att förbereda så jag kan inte ligga på latsidan. :O

Bullar.

Igår var jag och Malin hos Marica och bakade kanelbullar :D Synnerligen trevlig kväll, och gott blev det ! Vi är duktiga allt. :) Köket såg ut som Jerusalems förstörelse sen men men, det får man räkna med. Kul hade vi i alla fall. Sen kollade vi på film och provsmakade en och annan av bullarna. Så jävla mätt blev jag. Haha XD

Idag har jag förberett en del inför seminariet i bilddiagnostik på tisdag, men har en del kvar att läsa på. Röntgen är inte det lättaste alltså :O

Ska nog till Malin ikväll och se första deltävlingen i Melodifestivalen. :)

 Man tar vad man har...  

Frallor.

Har bakat som en idiot två dagar i sträck. Nybakade frallor i hela frysen, det är nice! :D Gjorde pannkakor idag också. Värst vad kreativ man blivit.

Är klar med kommunikationsuppgiften med, och har börjat på Friskis och Svettis. :D

You got me good.

Baby, total surrender
I am defenseless
Can't even put up a fight

You're the greater pretender
Knocking me senseless
I met my better tonight

You got me good.

I thought I was cool.
You're cooler, you're cooler.
I thought I was cruel.
You're crueler. You're crueler.

Nåt jag nästan redan visste.

Jag klarade tentan! Godkänd indeed, väntar nu spänt på att se hur bra godkänd man blev.

Tårtkalas x 2.

Det har varit en bra helg hemma :D I lördags var jag hos farmor på kalas, hon fyllde 89 år. Åt tårta i flera former, gott :) Sen på kvällen var jag på Vetlandarevyn, den var bra :) Efter det träffade jag Elin och Hanna och vi var på hotellet ;) Var dock så mycket folk så man inte fick plats på dansgolvet :/
Igår var jag hos farmor en sväng till och fikade. Sen gick jag upp till fritids, för det var invigning av den nya förskolan där igår. Tårtkalas där med såklart! Och träffade många Stenbergabor så det var sköna återseenden. Lyckades bloda ner min nya skjorta dock. Ett sår på tummen hade börjat blöda utan att jag märkte det, och så hade jag suttit med armarna i kors och lite så och smetat ner ena ärmen. Vit skjorta med. Fantastiskt.
Ikväll ska jag tillbaks till Skara. Verkar bli en lugn vecka (hoppas jag) Hmm.

RSS 2.0