Tillbaks i skolbänken :)

Första dagen avklarad, körde igång med föreläsning på en gång men det var inte så hårt. Haha. Men trött är jag iaf.
Har kollat på nollningen under eftermiddagen, kul att se de nya studenterna utsättas för diverse roligheter :P

Jag har plockat upp alla saker i mitt studentrum, det är bara en sak som inte är bra och det är att elementet inte fungerar! Så det är ganska kallt här :/ Men får ringa till dem och be dem fixa det. Jag som fryser ofta behöver värmen i rummet här.


Var kommer allt ifrån :O

Idag har jag sett över allt som behöver tas med till Skara i helgen. Och det är inte lite. Trots att man sorterar bort grejer som var med förra året så kommer det på nya saker, så det ändå är lika mycket. Och ännu mer denna gången eftersom möbler och säng kommer till. Men men. Det ska väl gå fint hoppas jag :)

Har inte fått kontraktet än, hoppas verkligen inte posten har slarvat bort det för det skickades tydligen i måndags. Hmm.

Inte hjälper mina huvudvärkstabletter heller, det gör himla ont idag. :/

How to express yourself when the voice is gone.

Jag är fortfarande förkyld, men på bättringsvägen. Huvudvärk och hosta sitter i, men det går mot det bättre :)
Igår hade jag typ ingen röst alls, fick övergå till att viska under kvällen, något som <3 tyckte var riktigt roande. Retas är kul eller hur babe? ;) Haha. Tur att jag har sånt tålamod :P

Idag har jag ringt till hyresvärden för studentboendet i Skara och bett dem skicka kontraktet till mig. Rösten bar nästan. XD Haha. Harklade mig som fan innan XD Det blir nog att flytta dit på lördag, så jag har fyra dagars frihet kvar här hemma. Hujedamig.


Ser bra ut.

Boendeletandet i Skara igår gick bra tycker  jag. Tvåan var verkligen jättefin, men alldeles för stor för en person och ännu dyrare än jag trodde, så den avsa jag mig.
Däremot var studentboendet riktigt fint och fräscht, helt nybyggt. Och större än där jag bodde innan, så det lutar åt att det blir där jag hamnar. Ska höra av mig till dom på måndag igen.

Jag har gått och blivit förkyld så in i helvete :/ Huvudet är så tungt, men hoppas det vänder snabbt.

Kanske det blir bio i Växjö ikväll, hoppas det :D Måste umgås med <3 så mycket som möjligt nu när jag åker till Skara om drygt en vecka. Herregud, är det redan dags?

Det brast.

Det blev inget med lägenheten jag skulle kolla på. Hyresvärden ringde igår kväll och sa att han hyrt ut den till en annan, fast jag var först i kön. Så himla lack vart jag.

Men. Nya tag nu. Är på väg till Skara i alla fall för att titta på en tvåa (blir nog för stort för mig, och för dyrt absolut, men iaf) och ett studentboende (verkar faktiskt mer lockande, gick bara fint att bo så första året). Men jag får se hur det ser ut. Hoppas i alla fall på att hitta något snart. Det är så himla ont om mindre lägenheter. Allt som finns är tvåor och uppåt, och bor man helt själv som jag och inte har mycket grejer, så passar det bättre med nåt mindre.


Bär det denna gången?

På fredag ska jag till Skara och kolla på en lägenhet. Hoppas att jag gillar den för nu börjar det verkligen dra ihop sig till skolstart igen, och det är mycket kvar att fixa med boendet. Det låter bra nu iaf men vi får se, ska avlämna rapport när jag varit där och kollat på fredag.

Schemat för kommande läsår har kommit ut, ser jäkla tufft ut alltså, men det ska bli kul! Börjar dock med etologi, alltså, det har aldrig riktigt fallit mig i smaken. Ett medelämne helt enkelt, men hoppas att det blir intressanta föreläsningar. Har slängt ett getöga på kurslitteratursförslagen till kursen, flera sidor lång! Gav upp. Kommer nog att vara ekonomisk och inte köpa några böcker till att börja med och sedan se om det behövs några. Går ju alltid tjuvkolla i biblioteket på dem innan, de flesta böckerna brukar ju finnas där. Jag känner inte för att köpa en dyr, tråkig bok i ett ämne som jag ändå inte är speciellt intresserad av... Ja ja. Det blir säkert bra :D

Ska bli kul att träffa de nya ettorna också! Inte för att jag ska vara fadder, men man kan ju vara med på insparken i alla fall och se vad det är för ena :)

Toppklass ;)

Rune Holta vann GP-speedwayen i Målilla i helgen, helt överlägsen i finalen :D Vilket stöd han hade inför hemmapubliken också, verkligen förtjänt av att vinna där. :D Jason kom tvåa och Gollob trea. Hampel åkte ut i semifinal, lite surt eftersom han förlorade ledningen totalt :/
Jonasson hade wildcard till tävlingen och ställde upp och körde trots att han drog på sig kraftig hjärnskakning förra veckan. Han körde dock riktigt bra och slutade 9:a i tävlingen, bara ett poäng från semifinal. Mycket bra kväll med fint väder och sjukt mycket folk :)
Färgade håret i söndags, det blev riktigt bra ;)
För tillfället sitter jag hemma hos söting och äter upp hans frukostfil och musli. Jag är så ond. Haha. ;) <3

1/3 borta.

För två dagar sen hade vi sex katter.
Nu är det bara fyra kvar.
Efter avlivningen av Dockan så gjorde vi en annan tråkig upptäckt igår och hittade en av våra tre vita katter död i verkstaden. :/ Med samma symtom som Dockan led av, vilket leder till slutsatsen att det måste varit något smittsamt båda katterna bar på. Något dödligt farligt. Jag förstår inte. Har inte sett maken till sjukdom innan.
En av de återstående katterna har verkat rätt hängig, jag hoppas verkligen inte att den också drabbas.

Älskade Dockan :(

Det är lite av en sorgens dag idag. Vi har fått avliva min katt Dockan. :( Jag vet att det var till det bästa och jag tog beslutet att göra det, men det känns väldigt trist. Han var inte gammal heller, omkring 5 år, men det har gått väldigt fort nu på slutet för honom att bli sjuk, så det fanns egentligen inget annat alternativ. En utekatt kan råka ut för så mycket saker, och vi är inte helt säkra på vad han drabbades av. Han hade varit borta ett par dagar, som hankatter kan vara, inget konstigt med det. Men så hittade vi honom i verkstaden, totalt letargisk, uttorkad, utmärglad, med bleka slemhinnor, stel och med tjockt var och blod rinnande ur näsan, han var helt täppt. Det var tydligt att detta hindrade honom från att äta och dricka eftersom han var så dehydrerad, och en katt som inte äter på flera dagar är mycket allvarligt. Efter ett år på djursjukskötarutbildningen så vet jag lite mer än förut och det var tydligt att han skulle svultit ihjäl i alla fall. Därför kändes det bra att låta honom få somna in, även om det nu efteråt känns svårt att tänka på att jag aldrig mer kommer få se och hålla om honom. Min älskade lilla katt :( Jag vet iaf att han har det bättre nu.


Stockholmsweekend :)

Det regnar ute. Som vanligt. :/

Har iaf varit i Stockholm i helgen och träffat Malin och Sandra P, med deras respektive, haha :D Mycket roligt återseende på centralen :D Jag åkte tunnelbana för första gången i livet, samt båt till Djurgården. :D Och vi har varit på Skansen. Tyvärr började det ösa ner regn så fort man kom dit, men vi köpte regnponchos och hade på oss, helt oumbärliga i det vädret! Man kanske inte var så snygg men vi var iaf torra. Förutom om fötterna då :/ Regnet tilltog allt mer hela tiden med, men till slut vart man ju immun nästan xD :D På kvällen sen följde jag med Malin hem och sov över där, och sen på söndagen hade vi en slapp dag, med lite våffelätning, promenad och vistelse i Strängnäs. Var inne i domkyrkan bland annat, sjukt stor! :O Jag vart mycket nöjd med det besöket. :)

Idag har jag börjat ta tag i saker och ting. Har ringt på en lägenhet i Skara som de skulle ha visning på i morgon, hoppas personen som ska kolla säger nej... Hehe :)

Ska vara hundvakt åt mina kusiners hund i Vetlanda från ikväll tills i morgon eller på onsdag. Det blir nog bra det.

Sötingarna här nedan :D


En liten filmgenomgång.

Jag är, enligt min kompis Elin, helt efter när det gäller vissa filmer som man borde ha sett men inte har sett. Och ändå har jag levt i samma civiliserade samhälle som henne hela livet, så vad är felet liksom? xD Jag har väl bara haft annat att göra, vilket i och för sig är bra, får då kan jag påstå att jag inte suttit lika rastlös framför tvn som hon har gjort. Eller, så har jag bara sett andra filmer. :P

Jag vill se

1. The Eye
2. Karate Kid
3. Pearl Harbour (Gud hjälpe mig, jag skäms över att inte ha sett den)
4. Gladiator (hur illa är inte det här)
5. Saw 6
6. Wolfman
7. Eclipse
8. Ciao Bella (xD)

+ en massa andra jag inte kommer på just nu.

Se inte skräckfilmen Creep! Det är lugnt den värsta filmjävel jag sett. Har aldrig vart så uppskrämd av en film nånsin. Och vidrig är den med.

Ser fram emot helgen :D

Det blir ju Stockholmsweekend då, träffa Malin och en Sandra, så sjukt längesen sist! Okej, tre månader sen, men det är länge med tanke på att vi i skolan ses varenda dag, tränar ihop, äter ihop, umgås på kvällar och helger och jämt! Så det ska bli ett mycket kärt återseende igen, så mycket som hänt denna sommaren för oss alla, det blir mycket o prata om. :D

Torsdag och fredag blir det nog en tacokväll och en utekväll med kompis och grabbarna :D Nice :)

Idag har jag träffat en gammal gymnasiekompis, väldigt längesen vi sågs, det blev en fika på stan med mycket o prata om :)
Har köpt två nya tröjor idag med, spontanköp! Kunde kosta på mig det när skattepengarna kom tillbaka idag, mer än 11 000 kr, det kändes riktigt bra alltså :)

Sitter just nu och kollar på två av katterna som prompt ska trängas på en liten stol. Det brukar vara precis lagom att en katt ligger på stolen, men de ska ligga jämte varann, hur litet utrymmet än än. En svart och en vit, mina sötingar. <3


What I should do.

Jag borde snart börja ta tag i saker inför skolstarten. Har nu kommit in i augusti och i slutet av månaden börjar jag andra året i Skara. Men det är såååå lätt att skjuta på grejer när man har mycket tid på sig. Och till sist står man där och stressar. Hoppas inte det blir så! Skärpning snart Malin.

Virserums marknad var i helgen, var inte så mycket att ha, bara godis vart det köpt för min del, naturgodis xD

Det blir o se på speedway på tv ikväll kanske , lag-VM-finalen, och Sverige är med :D

RSS 2.0