Sjuk. :(

Jo. Jag är extremt förkyld, med hög feber. Det är ett helvete. Jag vaknade dunderförkyld igår morse, det kom från ingenstans. Dagen var så trött och seg, och sen när jag kom hem så steg febern ordentligt. Natten tills idag har varit den hemskaste jag kan erinra, med frossa hela natten. Fy fan. Idag är det lite bättre, men jag skulle gissa på feber än. I alla fall har jag pluggat till tentan idag, effektivt i nästan sju timmar :O På fredag är det dags.

Plugg, besök, utekväll, plugg.

Ja.
Så summerar jag den här helgen. I fredags gjorde jag inget annat än att plugga. Tror jag kom upp i sju timmar. ^^ Men jag var trött sen. Avslutade kvällen med en film.

 Igår var mamma, pappa och Stefan här och hälsade på, dom hade med sig massa grejer hit så det var en riktig röra först. Men sen fick jag ordning. Så nu har vi satt upp gardiner, två nya lampor, och så hade dom med sig min orkidée som blommade än :D Haha. Men den kanske vissnar nu när den kommer till mig. XD Pappa hade fixat en speedwayalmenacka för 2010, jag satte upp den direkt. Han är bäst, min pappa <3 Sen åt vi pizza på stan och sen åkte dom hem. Då pluggade jag några timmar, och sen fixade jag mig lite, och så var det utekväll med kompisar. Först var vi hemma hos en Marica, :P Haha. Förfest lite. Sen gick vi till ett uteställe i Skara, massa folk. Veronica Maggio var där och spelade men det var knappt vi såg henne. Men kul var det i alla fall.

Idag har jag... Pluggat. Hela dagen igen kan man säga. Men aa, vi har ju tenta på fredag. :O

I morgon börjar vi med ny kurs; vårdhygien och mikrobiologi. Hmm.

En av mina vänner i skolan syns nedan. Jag kan allt om hans skelett nu. Tror jag.


Så var det över.

Vetlanda åkte ur slutspelet igår. Det blev alldeles för svårt att reparera skadan som uppstod i Norrköping när vi förlorade med 55-40. Matchen igår vanns visserligen med 51-45, men det räckte ju inte till, tyvärr. Vetlanda fick brons i alla fall, men så klart det grämer att inte vara i final efter en sådan supersäsong. Jävla skador som ska ställa till det jämt.
Vargarna mot Lejonen blir det i final nästa vecka. Hmm, det kan fan gå hur som helst.

Igår var det fest på kåren med cowboytema. Jag hade inget sånt i garderoben, närmaste jag kom var jeans och en rutig skjorta, dom flesta såg faktiskt ut så :) Väldigt trevlig kväll :D

Idag har jag pluggat en del, i alla fall försökt. ^^ Ja ja. Vart på bibblan i två timmar, sen pluggat tre timmar hemma ikväll. Vilket gick hyfsat med tanke på att jag satt och pratade med fyra personer samtidigt. :P Men aa.

Har spelat innebandy idag med, det gick riktigt bra tycker jag. Två mål gjorda, i samma match och på ca 20 sek, jag vart förvånad själv, men mest killarna :P Haha. Dom kallade mig The Striker sen XDXD Jag fick en hård smäll på benet igen, en bolljävel. Så blir ett fint stort blåmärke där, nästan jämte det förra, som fortfarande syns väl efter två veckor. Haha.

I morgon är ledig dag igen, mera plugg måste det bli, sen handla måste jag göra. Haha :D I helgen kommer mamma, pappa och Stefan hit :)

Movie :)

Ikväll har jag varit på bio. Flickan som lekte med elden. Den var väldigt bra :) Gillar den serien verkligen :P Vi satt typ längst fram i bion, så kommer väl ha ont i nacken i natt kankse XD

Igår hade vi klinisk exteriör på hästar, jättebra lektion verkligen :D Sen var det hundar idag :P Och nu är jag ledig resten av veckan. Men måste plugga en del i alla fall. Tenta nästa vecka : o

Vetlanda körde första semifinalen borta mot Vargarna ikväll, och förlorade med 55-40. Jag tror att Helvete är ett bra ord för att beskriva det. Jag tror inte vi fixar att vända det här i morgon i Vetlanda. Även om det är hemmabana. Det ska mycket till, och så avsaknaden av Jason... Hmm. Jag ska inte ge upp totalt men det känns ju ganska klart. Men men. Vi får se.

I morgon blir det fest på kåren :P

Bra helg :)

Först, speedway så klart. Vetlanda har fått Robert Miskowiak som ersättare för Vaculik. Jag kan inte uttala mig så mycket om hans körning, utan bara hoppas att han kör bra. Han lär ju vara med på tisdag och onsdag i alla fall.
Valsarna gick upp i Elitserien också :P

I helgen har jag pluggat en del, tillsammans med Frida. Det blir roligare om man är fler än sig själv, haha ;) Vi fick en del gjort.
I veckan som kommer har jag bara två lektioner :)
Igår var jag på typ westernridning på en gård på vägen mot Falköping. Det var kul :P Har några bilder därifrån :P

 


Häst- och hundhantering

Till att börja med: Vetlanda klarade sig vidare till semifinal i onsdags! :D:D Vi vann matchen med 52-44, härligt! Nämnas kan att Jonasson tog 15 poäng : o Herregud. Och den nya föraren Matrin Vaculik tog åtta. :) Laget kämpade till sig denna segern, utan Jason.
På tisdag och onsdag får vi möta Vargarna (helvete) i semifinaler. Just det lag jag inte ville att vi skulle ställas emot. Det kommer bli svårt som fan. Dom börjar i Norrköping på tisdag. Hmm. Jag hoppas att Jason är tillbaka då, men skulle inte tro så. Om han inte är med så måste vi fan köra Riders för honom, det funkar inte på annat sätt, det bevisades i tisdags när Ljung endast tog ett poäng som ersättare för Jason. Jag blir så... Förbannad.
Vad värre är, Vaculik kraschade i torsdags i Tjeckien och bröt lårbenet på tre ställen. Så han är ju väck för resten av säsongen och har ca ett halvårs rehabilitering framför sig. Vad gör man, suck! Så Vetlanda har fått kontraktera en ersättare för Vaculik (som redan var ersättare för Zabik) och den föraren klargörs inom de närmaste dagarna skulle jag tro. I alla fall, det ska vara klart till tisdag antar jag.
Den andra semifinalen körs mellan Lejonen och Indianerna. Alltså åkte Dackarna och Västervik ut. ^^ Skulle hellre kört mot nån av dom än Vargarna. Med hela, friska förare då så klart helst. Men nu är det som det är, och man kan bara acceptera situationen. Så. Vad finns det mer att säga än HEJA VETLANDA!!

Nu till det som rubriken syftar på. Vi har börjat på riktigt med praktiska övningar denna veckan. Igår var vi ute vid Skaras ridskola och hade träning med häst. Basgrejer, som ryktning, lyfta ben, kratsa hovar, leda, springa med hästen och sådant. Letade också pulspunkter och var man kan sätta nålar. Jag hade en rätt bitsk häst att träna på, visade tänder och trampade och sånt, men jag lät mig inte bevekas. Sen vart han ovanligt slö när vi skulle springa, tyckte väl jag var ytterligare en jobbig unge i raden. Haha :D Men det var riktigt kul.
På eftermiddagen hade vi mikroskopering, jag tycker det är så tråkigt. ^^

Idag har vi haft hundhantering, tränat på hur man bär och lägger djuren på ett säkert sätt, både små och stora hundar. :)

Mer sådant nästa vecka, häst på måndag vad jag vet. Har inte superkoll på schemat.

Jag har nog lyckats få fyra veckor praktik på ridhuset hemma i Vetlanda nästa år. Gött :)

I helgen vet jag inte vad som händer förutom plugg så klart. Men jag är så trött nu för tiden, och ständigt huvudvärk... Blää.


Ljudet av krossat ben.

Idag har vi haft kanindissektion schemat. Det var både intressant och äckligt. Inte så mycket för att det ser äckligt ut, utan för lukten som hängde i hela rummet. Kaninerna avlivades igår och hade legat i kylrum över natten, så tarminnehållet hade haft ett dygns jäsande på sig. Det kändes, kan jag lova. Lukten av förruttnelse, fy fan. Man fick liksom försöka tänka bort den, men ibland kom det som en våg rakt emot en.
Vi lyfte ut hela maginnehållet, alla tarmar och organ och allt. Sen klippte jag upp bröstkorgen, genom revbenen, det där krasande, snabba ljudet när saxen går igenom, usch, det är som rysningar i kroppen. Ut med lungor, hjärta, strupar (med mat i, den gick hål och mer rutten stank kom ut). Sen klippte jag upp munnen och kinderna med. Det var liksom inte mycket till kanin kvar sen, mest ett skal utan innehåll. Som hamnade i en stor kontainer med massa djurkadaver i. Usch.
Förutom lukten så hade det varit riktigt intressant, nu tog den ner en del, eftersom man inte kom ifrån den. Men man lär sig verkligen på ett annat sätt när man ser det i praktiken, hur det ser ut. Fler dissektioner står på schemat framöver, får se vad det blir då.

Nu idag så ska jag gå och fika med resten av dissektionisterna. :)

Och ikväll kör Vetlanda kvartsfinal nummer två, hemma mot Indianerna. Sist blev det ju oavgjort. Jason Crump är skadad!! Han kraschade igår och fick brännskador på en arm, alternativt slog axeln ur led, så han kan inte köra ikväll. Jävla skit! Peter Ljung kör i stället. ^^ Hmm. Jag undrar hur det ska gå. Holta kommer säkert köra skiten ur Vetlandalaget, han kan ju den banan bättre än nån, och så är han i toppform just nu. Tvåa i helgens GP, igen. Förhoppningsvis återkommer jag med vinnarglädje i nästa blogginlägg. Hoppas hoppas hoppas.

Grillfest m.m.

I fredags kväll spelade vi brännboll igen, vi var ett 15-tal, det var kul :D Jag gillar verkligen brännboll.
Sen gick alla hem till en klasskompis och åt äppelpaj och tittade på film. :P
I lördags var jag på grillfest hos en av mina faddrar, hon bor lite utanför Skara. Trevlig tillställning, med god mat, trevligt sällskap, dans och lekar. Kom hem framåt halv två på natten.
Igår var mamma, Stefan, Elin, Zabiina och hennes kompis här och hälsade på. ^^
Och idag har jag slutat två timmar tidigare, skönt :D Ska spela innebandy om en timme. Sen lär jag väl vara helt slut. XDXD
I morgon blir det kanindissektion.


Bandy.

Igår var en seg dag. Jag var trött och hade huvudvärk hela dagen, vilket ledde till inget plugga alls. Hmm. Var och spelade innebandy på eftermiddagen, det var riktigt kul. Jag kanske inte är så duktig, men jag spelar för att det är kul liksom. :) Fick en hård boll på benet. Fint bruise i dag så klart ^^
Sen på kvällen kollade jag på film med en kompis.
Idag har jag pluggat ben som fan. Ben latin ben latin. Grr. Ska snart till kåren och spela brännboll, ska bli kul :)

Anatomi.

Nu har dom riktigt kul kurserna börjat i skolan. Anatomi och biokemi. Det bästa är att jag känner igen det mesta från gymnasiet, så man börjar inte på noll liksom. Men mycket att repetera och en hel del nytt som ska in i huvudet, tex all latin ^^ Men det ska gå alltså :P Har gjort klart skrivuppgiften i helgen. Sen pluggat en del. Sen filmkväll med klasskompisar :)
Är trött idag, haha. Sen i natt...

Slutspelet i speedwayen började idag, Vetlanda körde oavgjort borta mot Indianerna, bra upphämtning från stort underläge! Kvartsfinal 2 på tisdag, heja Vetlanda då!! :D:D

Djuromvårdnad?

Vad är det egentligen? Just det.
Precis det ska man skriva en liten uppsats om, och det kanske låter lätt, men grejen är att ämnet knappt tas upp som just ämne i böcker eller liknande. Har vart på biblioteket två timmar idag och letat i tunga veterinärmedicinsböcker. Svårt.
Annars vaknade jag av att elektriker kom in i mitt rum i morse (klockan 12) för att fixa med elen. Ja ja. Bara det blir ordentligt, jag behövde ändå gå upp ^^
Har varit och fikat på stan med fyra klasskompisar idag, sedan var vi i en secondhand-butik, massa grejer. Jag hittade en snygg grå stickad tröja som jag köpte för 17.50:- Värt det, lätt.
Sen har jag jobbat med uppgiften och sitter nu och slappar.

Igår var det sittning i Smedjan, en mycket trevlig kväll. God mat, trevligt sällskap och många nya personer att prata med, även om man fortfarande har fullt upp med att komma ihåg vilka som går i ens klass. Jag kom hem vid två i natt...

I helgen har jag inget planerat förutom att plugga vidare, har en del att förbereda inför anatomikursen som börjar på måndag. Tex ska alla ben i kroppen läras in. På engelska. Och latin. Grrr.




21 år.

Idag fyller jag år :) Har levt i 21 år nu. Dagen har varit väldigt bra, min klasskamrat bjöd mig på fika i förmiddags som present. Sen så hade vi en väldigt intressant föreläsning på förmiddagen om djursjukskötarens roll. Great. Har varit och handlat idag, hämtat ut ett Bank-ID på posten och vart en sväng på Apoteket. Sen har vi haft nollning så klart. Fick ut på stan och leta information om Skara. Sen hade vi brännbollsturnering, vårt lag kom sist men kul var det :) Vi blev av med våra nolletröjor, vi är numera ettor i stället. Hehe. Sen var det grillning. Och nu är jag hemma. Ska slappa.
I morgon har jag datakunskap på morgonen, sen ingen mer lektion. Och på kvällen blir det sittning med middag. Fint.
Bilder såklart ^^

 


I skolan igen.

Nu har jag börjat plugga på universitetet, sen två dagar tillbaka. Dessa två dagar har varit fulla av information, prat, nya ansikten, nollning, bus och upptåg. Men jag trivs verkligen :) I klassen är vi 42 stycken och den verkar väldigt bra. Jag ser fram emot att komma igång med dom riktiga kurserna framåt nästa vecka.
Idag har vi haft skattjakt i Skara, indelade i lag, vi var hopbundna med rep så det såg ju säkert lite roligt ut när vi kom där och letade saker. Haha. Med nolletröjorna på med. Är rätt seg för dagen började kl åtta med morgongympa ledda av våra faddrar. Härlig start på dagen. Ikväll är det pubkväll i vår kårlokal Smedjan, jag ska gå dit en sväng sen och efter det hem till sängen bara. Så trött i huvudet.
I morgon har vi en föreläsning, slutar vid tolv, men sen är det fortsatt nollning så kan inte ta sig hem och slappa då heller. Men ska bli kul med brännboll i morgon.

RSS 2.0