Jobb klart! :)

Idag bestämde jag mig för att tacka ja till Växjös erbjudande om jobb, så jag ringde dem i förmiddags. Personalansvarig blev glad för att jag valde dem :) Jag ska börja den 2 juli, så det blir ca en månad fritt efter examen vilket kommer bli skönt :) Jag tror att det kommer bli bra det här, hoppas jag kommer trivas.
Vetlanda lät lite besvikna när jag ringde dit och meddelade mitt beslut. Men de hade andra sökande också efter mig så det ska väl ordna sig.
Så nu blir det till att börja leta bil och lägenhet i Växjö :P Hoppas att det ska gå bra.. Hittar jag ingen lägenhet i tid får det bli till att pendla i början.


Dags att välja. :O

Idag har jag varit på Vetlanda djurklinik på intervju. Det gick bra, jag var där i nästan tre timmar :O Det var mycket prat och diskussioner. Men nu vet jag vad de kan erbjuda mig. Och har ett ja från deras sida, så nu är det upp till mig att bestämma mig om jag vill jobba i Vetlanda eller i Växjö. Det ska bestämmas tills i morgon :O Gud. Jag är förvirrad alltså. Det är min framtid som ska bestämmas för fasen. Men jag hoppas att jag ska göra ett bra val.

Förvirring :S

Jag har fått erbjudande om jobb på Växjö djursjukhus idag. Minst ett graviditetsvikariat, och jag fick upp lönen lite grann, inte så mycket som jag skulle velat, men med goda chanser till höjning efter sommaren. Och chans till fast anställning efter vikariatet.
Ringde till chefen där och pratade idag och sa att det låter intressant, men jag gav inget besked. Och det är ju för att jag ska till Vetlanda på måndag... Nu vill Växjö ha ett besked från mig på tisdag :O Jag vet inte hur jag ska göra. Hoppas halvt om halvt att Vetlanda ska kännas sämre, så att jag kan bestämma mig. Samtidigt skulle jag kunna bo med Robin om jag fick jobba i Vetlanda... Gud, vad svårt det blev! Kan inte allt bara klarna efter intervjun på måndag så jag kan ge ett besked till Växjö om hur jag ska göra på tisdag. :/ Jobbigt med valfrihet ibland.

Tid för tredje intervjun.

Jag har pratat med chefen på Vetlanda djurklinik idag och bestämt att jag ska komma dit på måndag för intervju. Så det blir att åka hem igen ett par dagar, jag åker på lördag och kommer tillbaks på tisdag. Ett evigt farande och pengar går det åt, men det får det vara värt. Det lät bra i telefonen när jag pratade med henne, jag var den första de hade ringt till av de personer som var intressanta, det verkade inte vara så många, ett par tre stycken eller så. Så vi får se vart det leder.

Skriver på mitt exjobb idag, fått ihop ca 3/4 sida om pulsmätning. Det går segt. Borde börja på ett nytt avsnitt nu, men aaa, får se om jag gör det.

Bokrean har startat idag, är himla sugen på att gå dit. Jag har ett presentkort på böcker så det skulle ju passa himla bra, bara det att jag inte har tid att läsa dem förrän i sommar... Suck.

Andra intervjun klar...

Igår var jag på Växjö djursjukhus på arbetsintervju. Tyckte det gick bra, och lokalerna var fina, samtidigt som jag fick ett gott intryck från personalen och kvinnan som intervjuade mig. Det var knepigare frågor denna gången, som t ex hur jag skulle prioritera i vissa fall, hur jag kan samarbeta, hur jag reagerar på stress osv... Men det gick bra att svara på det och det kändes som att intervjuaren var nöjd med mina svar.

De goda nyheterna är att de kan erbjuda mig längre vikariat, upp till två graviditetsvikariat á minst 1 år st, dock ej fast arbete då. Jag skulle isf börja arbeta i sommar och främst jobba på polikliniken under arbetstiden.

Det som är lite sämre är lönen de erbjuder. Faktiskt mycket lägre än vad jag har lagt fram att jag vill ha, så jag vet inte hur det kommer bli. Kvinnan skulle ringa mig i slutet av veckan och ge mer besked, och så får jag se hur jag gör sen. Känns som mycket beror på lönen i detta fallet... :/ Jag har inte bestämt mig för nåt än i alla fall, så än är jag arbetslös.

Fick oväntat nog svar från Vetlanda djurklinik idag, som vill att jag ska komma på intervju! Överraskande, trodde inte att de var intresserade av det. Detta vill de få till så snabbt som möjligt, så jag ska nog ringa till chefen där i morgon och diskutera när det kan bli. Blir kanske att snart vända mot Småland igen då! ;)

Första intervjun klar.

Igår var jag på intervju på djursjukhuset i Jönköping. Tyckte det gick bra. Det tog ca 1 h och 15 minuter, kändes som en relativt lätt intervju, inte knepiga frågor, vilket var skönt. Sedan kände jag hon som intervjuade mig sen innan, från praktiken där.
Det verkade dock som att de främst sökte sommarvikarier, så det var ovisst om de kunde ge något vidare arbete efter sommaren. Och det är ju det jag är ute efter... Så vi får se.

Idag ska jag till Växjö på den andra intervjun, ska bli spännande att se ett nytt ställe, men det blir nog nervöst när jag kommer dit. Hoppas att de kan erbjuda mer än sommarjobb.

Resultat & disciplin.

Jag har börjat skriva på min resultatdel till examensarbetet. Jag började dock inte "från början" så som jag tänkt resultatdelen, utan mitt i nånstans. Helt enkelt för att jag inte vet hur jag ska inleda min resultatdel. Jag har i stället skrivit om kontroll av slemhinnefärg, kapillär återfyllnadstid och andning. Har börjat med de parametrar som är enklast att förklara, men som det tyvärr finns minst studier på. Vilket gör att jag har fått använda mig av mindre tillförlitliga källor vilket inte är så bra... Men jag ska nog lämna det därhän tills vidare så jag inte kör fast.

För tillfället gör jag... ingenting. Sitter av tiden tills jag ska iväg och fika med tjejgänget. Det stör mig att jag inte utnyttjar tiden jag har fullt ut för att skriva på arbetet. Det är som att hjärnan ställt in sig på att bara skriva om ett område per dag, för när jag är klar med ett område så försvinner motivationen att skriva vidare om nåt annat så fort. Och då har jag ofta mycket tid över den dagen... Drygt. Disciplinen är inte den bästa helt enkelt.

I morn ska jag åka hem i fem dagar. Kommer vara fullspäckade dagar tror jag så jag tror att mitt examensarbete kommer bli lidande :/ Ska iaf ta med grejerna hem och hoppas kunna klämma in lite plugg nånstans. Och att motivationen finns där. Föga troligt.
Ska bli härligt att träffa Robin igen nu när det är nästan tre veckor sen sist. <3


Introduktion.

Idag har jag skrivit på introduktionen till examensarbetet. Den ska vara typ klar för en första granskning nästa vecka på tisdag, så det börjar bli dags att göra klart den. Speciellt med tanke på att jag ska vara hemma från fredag till tisdag. Lär ju inte bli så mycket gjort precis...
Men jag har i alla fall skrivit ett första utkast som kan finslipas lite på, och jag har skrivit under rubriken Material och metod också. Det ska visserligen inte lämnas in förrän om några månader men jag har skrivit in lite om vad jag gjort hittills (samlat och läst artiklar, vilka sökord jag använt osv).
Då är det väl dags att börja på resultat snart kanske... har ju redan en del fakta att utgå ifrån.
Men det får bli i morn eller en annan dag :P

Idag är det alla hjärtans dag. Skickade ett paket med lite grejer till Robin förra veckan som han har öppnat idag när vi pratade i telefon :) Älskar dig <3

Ikväll ska jag träffa Malin och Sandra P, vi ska äta mat och se på film :)

En intervju till :O

De ringde från Jönköpings djursjukhus idag och ville jag skulle komma på intervju. :O Så jag ska dit redan på söndag!
Trodde nästan de glömt av mig eller att mitt mail kommit bort i receptionen, så jag blev lite ställd i telefonen när de ringde.
Så det blir intervju både på söndag och måndag, eftersom jag ska till Växjö med. :) Ett evigt farande, men jag hoppas att det ska gå bra. Lika bra att få det gjort när jag ändå är hemma.
Hoppas snart höra av Vetlanda djurklinik också så jag vet hur det blir med jobb där. Har inte stora förhoppningar dock.
Kommer bli spännande och nervöst tror jag!

Hemtentan i vårdhygien skickade jag in tidigt i fredags morse, medveten om att hade kunnat göra bättre, men jag tror nog det blev bra ändå.

Hemtenta.

Igår fick vi ut en hemtenta i vårdhygienkursen. Den ska vara inlämnad i morgon senast kl 17.
Jag började direkt att söka artiklar till tentan igår när vi fått ut den, sedan började jag skriva på eftermiddagen och gjorde halva tentan igår.
Idag har jag skrivit resten och är i princip klar, lite småfix bara och korrekturläsning, men det ska jag ta itu med i morgon. Känns som jag har gjort det ganska bra, skulle nog kunnat göra bättre men har inte orken att ändra på mina svar. Tycker ändå det ska räcka till ett bra betyg.

Hade möte med exjobbshandledaren igår också. Hon är fortfarande väldigt positiv till mitt exjobb :P Jag har ju dock inte alls gjort mycket... Hoppas verkligen att jag ska kunna komma igång efter helgen, 2.5 veckor med bara exjobbsarbete då.

Snart är det dags att börja förbereda sig för intervjun också. :O Rätt som det är så är det den 20:e när jag ska dit!

Kafferep med Skaragänget ;)

Igår samlades vi, fem gamla tanter och tre gubbar, för att ha ett traditionellt kafferep, hemma hos Hillevi (Marica) i Skara. Vi hade alla klätt upp (ut) oss i de finaste tantkläderna vi kunnat hitta, samt valt varsitt alter ego för kvällen. Jag gick under namnet Solveig. :P Vi hade införskaffat olika sorters småkakor, kaffe och tesorter, samt en fin gammal servis att ha till fikandet :P Innan vi hamnade hos Hillevi hade vi gått runt som gamlingar på ICA och handlat tilltugg till kvällen. Det var väldigt roligt, då vi gick all in och betedde oss och pratade som gamla. Många personer brast i skratt när de fick syn på oss :P

Väl hemma på Klostergatan satte vi oss till bords runt kaffebordet och fikade. Mycket trevligt, och man skulle prata som tant/gubbe hela tiden, samt komma ihåg varandras namn. Tror aldrig jag har fikat så sakta, men det är väl så det går till på äldre dar ;)

Efter tre koppar kaffe och en del kakor så dukade vi undan och gick på korsordslösandet. Jag och Hilda (Malin) gav oss på ett kryss där man kunde vinna en brandsläckare om man skickade in det. Vi löste det och jag tror jag ska skicka in det bara för skojs skull :P Men kan nog inte skriva Solveig som namn på talongen då... :P

Klockan åtta började Melodifestivalen, så vi kollade på detta och hade nu bytt ut kaffet mot drinkar i stället. Blev ju en del kvar sen coctailpartyt sist, så vi tog det och gjorde drinkar av ;) Hade en del godis, popcorn, kex, ost och vindruvor också att mumsa på.
Efter några drinkar och som kvällen framskred började alter egona falla ur minnet, och vi blev lite snurriga hela bunten :P Fastnade framför en film på tv:n som vi kollade på till klockan tolv, sen var alla pensionärerna så trötta så det var dags att bryta upp och gå hem.

Sammanfattat en mycket trevlig kväll, firat å de äldres vägnar! ;)

    

Studiebesök på Västra Djursjukhuset :)

Idag har vi varit på studiebesök på Västra Djursjukhuset i Göteborg. Vi åkte halv sju från skolan, så min klocka fick ringa vid fem i morse... drygt. Nästan 20 grader kallt var det ute också när man gav sig iväg till skolan. :O
Sedan åkte vi, två timmars bussresa till Göteborg, och började med fika och föreläsning när vi kom dit. En veterinär föreläste om vårdhygien och hur de gjorde för att minska smittspridning på djursjukhuset. De har kunnat planera vårdhygienen redan från början då sjukhuset är relativt nybyggt. Det är inte ofta man kan bygga efter vårdhygieniska principer, men de kunde ju redan från början rita upp hur de ville ha det med avdelningar, flöden, ventilation osv, för att få det så bra som möjligt sett ur ett hygieniskt perspektiv. Intressant att lyssna på, samtidigt som man tänkte på hur det skiljde sig från ens praktikplatser där man inte tänkt på vårdhygienen på det sättet...

Sedan var det rundvandring på sjukhuset. Det var väldigt fräscht och fint, och stora ytor/lokaler att röra sig på, med inte så mycket grejer. Många positiva saker att ta med sig därifrån. :)

Efter det åt vi lunch på en restaurang i närheten, riktigt god mat (fläskfilé och stekt potatis) och sedan åkte vi hem.

Nu på eftermiddagen har jag och Malin gått på stan lite, fixat lite grejer till skolan och annat, och snart ska jag gå och möta gänget vid Ica. Ska handla grejer till tacogratäng, sedan blir det nog film eller tv hos Marica. Lagom mysig fredagskväll. :)

Arbetslivsdag :)

Idag har det varit representanter från olika djursjukhus och kliniker hos oss i Skara, och informerat och gjort reklam för sin verksamhet. Vi har minglat runt och pratat med framtida arbetsplatser, och fått reklamgrejer som pennor, nyckelringar, block mm. :P Jag har pratat med Jönköping och Växjö, hon från Växjö hade med sig mitt CV för att hon skulle känna igen mig när jag kom :P Verkade som en trevlig människa, hon jobbade som djursjukskötare på operationsavdelningen på Växjö djursjukhus.
Sedan har jag hälsat på mina handledare som jag haft under praktikperioderna, trevligt att prata med dem igen :)
Det märktes att man går sista året nu, för när man sa det så verkade många genast mycket mer intresserade och försökte sälja in sig angående jobb. Känns bra att vara eftertraktad. :P Förhoppningsvis har jag mitt på det torra inom en snar framtid.
Har bestämt datum för intervju i Växjö nu, det blir om några veckor :) Inte hört nåt från Jönköping på mailen, men det kommer förhoppningsvis.

RSS 2.0