Jävligt nära skjuter inte heller nån jävla hare.

Alltså, jag blir vansinnig.
Sköt upp tredje gången för högviltet i torsdags med resultatet att det till slut fattades ett jävla skott till godkänt 😬 Två godkända serier och flera med bara en bom i, satan så nära det var. Så jag får fan försöka en fjärde gång. Ahhh!

Nära skjuter ingen hare... Igen.

Jag misslyckades med högviltsprovet i torsdags också. :-( Denna gången blev ingen serie godkänd men många med en bom i varje. Skotten som träffade tog perfekt, så det grämer mig att det inte gick vägen. Så det är bara att prova igen...

Har nu jobbat första veckan efter semestern och det har varit mycket. Jobbat helgen också och det har inte direkt varit nån kul helg. I lördags skrev vi in nästan alla patienter som kom och igår fick vi in en hund med magomvridning som behövde opereras direkt. Jag hade fram tills dess aldrig sett en hund med magomvridning innan... Men det fanns inget val, det var operation eller avlivning. Nu gick allt väl med narkosen och hunden vaknade bra efteråt och verkade rätt tillfreds när jag gick hem. :-) Jag fick även i den tre kanyler trots att den var så jävla dålig, varav en i ett bakben och det var första gången nånsin jag lyckades med bakbenskanyl, så det var den rätta patienten att lyckas på.

I morn blir det speedway; Vetlanda - Dackarna. :-)

Tillbaka på jobbet...

Igår började jag jobba igen. Det var inte direkt någon höjdare att åka dit efter så lång ledighet. Ångest deluxe. Självklart var det mycket att göra också, och flera dåliga djur på stall. Fick dock tillbringa i stort sett hela kvällen från sex till elva på operation, först med ett dåligt kejsarsnitt och sedan två sårskador som behövde åtgärdas. Jobbade förstås över...

I söndags kväll var jag ute på bockjakt med pappa. Vi satt i ett torn på ett hygge, det kom två rådjur till passet men det fanns ingen möjlighet att skjuta. Rogivande att sitta i skogen, det var en solig och ljum kväll.

Nära skjuter ingen hare.

Ikväll har jag varit och skjutit upp för högviltet på löpälgen.
Det gick inte vägen. :-/
Jag sköt totalt 8 serier a fyra skott, godkänd serie kräver alla fyra skott inom ett visst område. Jag sköt en full serie och resterande med minst en bom i varje, så det var inte godkänd skjutning (som innebär tre godkända serier av nio).
Så det blir omprov vid tillfälle, ska försöka komma o göra det nästa vecka, om jag lyckas byta bort mitt kvällspass på jobbet... Det är ju det också.

Ett magiskt derby :D

Igår var jag i Målilla på speedwayderby mellan Dackarna och Vetlanda. En mycket fin speedwaykväll med sol och varmt väder och en spännande match på tapeten. Det var tredje försöket att genomföra denna matchen då den hade blivit inställd pga regn två ggr tidigare. Så, turligt nog för mig, då jag inte hade kunnat gå på de två tidigare datumen.
Det kändes som en svår nöt att knäcka och matchen tippades bli jämn, vilket det oftast blir när Dackarna och Vetlanda kör mot varandra. Dock började matchen inte så bra för Vetlanda, då Dackarna drog ifrån till sex poängs ledning efter några heat. Vi kom liksom inte igång ordentligt. Men snart vände Vetlanda och ledde med två poäng, innan Dackarna körde upp sig igen med två raka 5-1. Vetlanda gav sig dock inte och i pausen stod det lika mellan lagen. Nu gällde det att sätta in stöten efter paus.
Det gick inte riktigt som planerat då Dackarna tog ledningen igen och med två heat kvar ledde de med två poäng. I det näst sista heatet körde Vetlanda upp sig till lika ställning inför sista heatet. Jesus så spännande och det var nervöst nu...
Men varför oroa sig? Vetlanda tar starten i sista heatet och lägger sig i klart 5-1:läge och håller detta fram tills målgång, vilket fastställde slutresultatet 47-43 till Elit Vetlanda. Topp! Vilken jäkla match! :D Så roligt att kolla på när det svänger hela tiden så det kan gå hur som. Närmare 6300 personer i publiken fick njuta av en speedwaymatch i toppklass. :)

Förra veckan kom sommarvädret äntligen till Sverige, det har varit närmare 30 grader varmt varje dag, så det har blivit en del badande. Verkar fortsätta i samma stuk denna veckan med, min sista semestervecka... :/

Jag har börjat skjuta på skjutbanan igen inför provet för högvilt. Ska dit i kväll igen och på torsdag finns möjlighet att skjuta upp. Kanske lika bra att ta tag i det, går det inte får man ju bara göra om, helt enkelt. Förra övningsomgången gick inte så illa ändå.

Prag :D

I fredags kom vi hem från vistelsen i Prag, med många fina minnen och sevärdheter i bagaget. :D Det har varit en väldigt bra resa utomlands och varmt väder, så det har inte funnits något att klaga på.
Robin, som aldrig flugit innan och var dödens nervös innan, klarade resan jättebra när vi väl kommit upp i flygplanet :) Det var ett litet plan vi flög med, som tog knappt 50-60 passagerare så det hade propellrar med, kändes lite halvt osäkert men det gick bra.
På tisdagen när vi kom dit började vi med att sova några timmar på hotellet då flygtiden från Göteborg var dumt placerad så vi hade inte sovit på närmare 30 timmar :O På kvällen gick vi runt lite i gamla stadsdelen och åt middag på en fin restaurang.
På onsdagen tillbringade vi i stort sett hela dagen med att besöka Pragborgen, ett slott med världens största slottsområde, så ni kan förstå att det tog tid. Mkt fina gamla byggnader och kyrkor att titta på, och vapenmuseum. Robin uppskattade detta mkt kan man säga :P Vi gick också till olika utkiksplatser och fick fina vyer över Prag. Drack öl som munkarna på klostret tillhörande slottet hade bryggt :P
På torsdagen åkte vi tåg från Prag ca en timme ut på landsbygden till en mindre stad som hette Kutna Hora, där hade de en kyrka smyckad med riktiga människoskelett, det var fullt med dödskallar och ben överallt :O Makabert men ändå intressant att se. Vi gick mkt runt och kollade på andra byggnader också innan vi tog tåget hem. Avslutade kvällen med god mat på Hard Rock Café och lite drinkar.
Fredagen blev bara hemresa, sedan marknad i Virserum på kvällen, det var inte så mkt att ha egentligen så vi var inte där så länge.
Idag har vi cyklat en lång runda, närmare 3 mil, och varit på ett fik i Korsberga på halva vägen. Så jag är trött i benen nu.

2 veckor kvar av semestern, Robin börjar jobba i morgon. Hoppas det kan bli bättre väder nu bara. Ska lämna bilen på service i morgon, och börja skjuta lite på skjutbanan i veckan för att få klart mitt sista skjutprov; högviltet. Sen blir det att leta vänsterstudsare för den högerhänta kvinnan! ;)

RSS 2.0