Astra Zeneca.

Igår var vi i Göteborg på studiebesök på Astra Zeneca och deras försöksdjursavdelningar. De har många olika sorters djur, framför allt möss och råttor, men även hundar och grisar. Vi var runt och kollade på lite av varje. På gnagaravdelningen fick vi inte gå in till djuren eftersom de är så känsliga mot alla typer av infektioner och bakterier. Otroligt att man kan ha djur som är helt rena från några bakterier alls. En del av mössen var också s.k. transgena möss, där man mixtrat med deras gener och vissa möss har exakt samma DNA. Mycker dyra individer i forskningssammanhang, de nämnde att en sådan mus kunde kosta runt 70 000 kr. Helt sjukt.
Hos hundarna och grisarna fick vi gå in. Så glada djur, trots det de utsätts för. Grisarna gick där och mumsade och åt och kom fram och hälsade. Alla hade två operationssår på ena sidan där man sprutar in olika läkemedelssubstanser för att se hur reaktionen blir. Men de verkade inte vara störda av det.
Vi gick in till hundarna, de hade uppåt 100 st. Så glada av att se nya människor! :) En del av dem hade injektionsportar inopererade, en del hade hål i luftstrupen så man kunde injicera där och några hade en öppen slang in i magen för att kunna föra in substanser där. Det ser ganska groteskt ut, speciellt när man tänker på att det är helt friska hundar som är med i försöken som utsätts för detta. Men jag tror nog att jag kände mig bättre inställd till djurförsök efter detta, då jag såg hur glada djuren faktiskt var och att de inte verkade lida av det.

Lee Richardson ska köra i Vargarna nästa år. Hmm... Han har själv sagt att han hatar deras hemmabana men hoppas att det går bra för honom där.
Och Robin Aspegren är klar för Dackarna :O

Jag har varit förkyld hela veckan typ, det sitter fortfarande i så jag är inte precis på topp. Har mycket att tänka på privat också så det gör att man är lite nedstämd. Men det ska lösa sig på ett eller annat sätt, det ska jag se till.

Ikväll ska vi gå på spökvandring, jag och några kompisar :P Det ska bli himla kul, men jag kommer väl blir dörädd :P Sedan ska vi nog gå ut :)

Lite fattigare, lite rikare :P

Idag har jag knatat runt på stan i Skara (de 3 huvudgator som finns) med Malin, och kollat i affärer. Resultatet av den turen blev en ny bok (Dan Browns nyaste) och ett par svarta jeans :D Sen var vi och fikade :) Så det har varit en riktigt trevlig eftermiddag. Och bra väder här idag, :)

I morgon blir det föreläsning om försöksdjur, hela veckan ska handla om det egentligen... Och sen på fredag blir det studiebesök på Astra Zeneca i Göteborg, det ska bli riktigt kul :D

Har skaffat hemförsäkring idag, känner mig riktigt vuxen xD Det behövs inför Uzbekistanresan, då det egentligen var en reseförsäkring jag var ute efter, men det gick inte få separat... Ja ja. Bara jag är skyddad så.


VFU-valet klart.

Jag har sent omsider skickat in mina val av praktikplatser inför våra långa praktikperioder nästa år. Fick ut valblanketten för två veckor sen men eftersom vi har haft tentaplugg så har jag skjutit på valet hela tiden, tills nu ikväll när jag kom på att blanketten ska vara inne senast kl 08.00 i morgon.
När det gäller smådjurspraktiken har det inte varit svårt att välja, där har jag valt efter hur nära de ligger mitt hem hemma och vart jag kan tänkas ha kontakter som kan hjälpa mig med boende. Därför blev valen enligt följande där:

1. Djursjukhuset i Jönköping
2. Kalmar Djursjukhus
3. Växjö Djursjukhus
4. Smådjurskliniken i Jönköping

Alla dessa platser ligger på ett avstånd av ca 10-12 mil från Vetlanda, och sedan har jag kompisar som pluggar i iaf Kalmar och Jönköping. Så där spelar det nog inte så stor roll vilket jag får.

Det svåra har varit på häst, där det inte finns lika mycket att välja bland, och där platserna är mer utspridda. Antingen ligger de runt Stockholm, i Skåne eller mer uppåt landet, och så långt har jag inte planerat att dra iväg. Så efter mycket tänkande och lite telefonprat med äldre vänner har det blivit enligt följande på hästsidan:

1. ATG:s hästklinik i Kalmar
2. Hallands hästsjukhus i Slöinge
3. ATG:s hästsjukhus i Skara
4. ATG:s hästklinik i Mantorp

Nu är det bara att vänta och se vart man hamnar och förhoppningsvis ska det lösa sig bra med boende. :)

Helgen har varit riktigt lugn och mysig och egentligen har jag och <3 inte gjort nåt vettigt, men det har varit så skönt att bara kunna koppla av!
Och i morn blev vi lediga, det var en gästföreläsare som fick förhinder i morn så det blir att ta det lugnt då med. :)


Friiiiiheeeeet!

Tentan är gjord!
Det kändes som att det gick bra, jag svarade på alla frågor och kände att jag gjorde så gott jag kunde. Men säker kan man ju inte vara, men jag hoppas det blev ett bra betyg på den!
Så jävla gött att ha en helg utan nån tanke på plugget, slippa känna pressen att man måste plugga, utan jag kan göra vad jag vill. Och det är precis vad jag ska göra. <3 kommer hit i kväll, efter tre veckors frånfälle, det ska bli så jäkla härligt att ses igen :D Kommer bli en lugn och mysig helg :)

Framme vid kanten.

I morn är det tenta i rehabilitering som gäller.
Har idag gått igenom allt en gång, läst allt jag behöver. Det tog 5 timmar. Så nu får det fan i mig vara nog och så får man se hur långt det räcker i morgon. Bära eller brista. Ska bli så jävla skönt när det är klart! Är mentalt slut i huvudet, behöver helgen att bara kunna fokusera på vad jag vill och <3, som kommer hit i morn :)

Måtte det gå bra alltså.

Idag har den första snön fallit i Skara :O Tidigt.

Seminarie, tömkörning och wildcard till Kolodziej! ;)

Rubriken bjuder på en salig blandning av skola och speedway ;)

Har idag haft seminarie i rehabilitering, med rehabiliteringstekniker. Min grupp redovisade om laserbehandling som rehabiliteringsmetod, det gick fint. Skönt att kunna kasta det över axeln. Eller ja, det kan jag ju inte egentligen eftersom det ska vara med på tentan på fredag, VARFÖR DÅ?! Vi har ju redan klarat av den biten idag kan man tycka, men icke.

Igår var vi i ridhuset på ATG och kollade på tömkörning av häst, en slags rehabiliterings - och träningsmetod för hästar med skador i rörelseapparaten. Vi kollade på tre hästar, två stycken friska som bara tränades för att få bättre gång, och en som var patient på sjukhuset, en häst med facettledsartros (ledförändringar mellan kotorna i ryggraden). Det var väl intressant i början, men tre timmar i ett kallt ridhus lämnade sina spår. Frös hela kvällen sen.

Till sist så har Janusz Kolodziej i Elit Vetlanda fått ett permanent wildcard till GP-speedwayen 2011! :D Det förtjänar han verkligen, med tanke på hur bra säsongen har varit :P

Hmm...
Om man skulle försöka plugga lite kanske.


:(

Lee Richardson ska inte köra i Elit Vetlanda mer :O
Efter 7 år får han lämna laget :/ Inte alls kul. Känns som när Holta försvann nästan :O Lee som har varit med sen starten... Men jag förstår väl egentligen varför, men kul är det inte.

5 dagar kvar till tentan. Pluggade i stort sett hela dagen igår, sen hem till Marica för att plugga ihop till kl ett på natten. Så inte konstigt jag är seg idag. :O Men måste ta itu med lite av det i dag också, men troligen inte lika mycket som igår. Känner mig lugn som vanligt och kommer lita på mitt goda minne på fredag.

Rörelseapparatens sjukdomar hit och dit :O

Idag har jag pluggat på sjukdomarna som rör rörelseapparaten hos hund och häst. Det finns verkligen så sjukt många, speciellt på häst som inte har annat än problem i sina ben och leder. :/ Orkade dock inte mer än två timmar. Det borde kännas oroväckande men det gör det inte... Hmm. Är rätt säker på att jag klarar tentan, men för det kan man inte slappna av. Finns områden som jag måste plugga mer på, men det blir nog inte idag. Inte så motiverande att plugga en fredag kväll, och sen så blir det nog Idol hos Sandra ikväll :)

Har meddelat bokleverantören att jag vill avbeställa min kursbok. Har inte hört ett ord om leverans sen jag beställde för tre veckor sen, och den hinner ändå inte komma till innan tentan. Så det är onödigt att köpa en bok för 700 kr som jag ändå inte har nån nytta av i kursen.
Har beställt en annan rehabbok för under 200 kr, och även om den inte kommer innan tentan så blir det bra att ha den i framtiden och enkelt kunna slå upp saker i.

Längtar tills om en vecka, när tentan är gjord och <3 kommer hit! :D


Tentaplugg.

Jag har iaf kommit igång med plugget till tentan, även om det inte går så jättebra än. Segt ju :O Men aa, jag är lika lugn som vanligt. Betyder dock inte att jag kan allt! :O Är så mycket att väva in verkligen. Och redan trött på att plugga på det, fast det är en vecka kvar...
Har skrivit egna anteckningar, typ hur mycket som helst att gå igenom. Ibland är det jobbigt att skriva så mycket som jag gör.
Fick hem kursboken för den kommande statistikkursen idag. Verkar inte vara nåt kul alls. :/ Blää.

Orkar inte.

Jag borde seriöst börja tentaplugga. Men jag orkar fan inte :/ Och det är 11 dagar kvar till tentan, vilket är hög tid att sätta igång. Men det är så drygt och jag vet inte vart jag ska börja för allting är så himla utspritt :/ Hur ska jag få in allt i huvudet? Borde strukturera upp skiten men då lär jag väl inte följa den planeringen i alla fall. Jag, en olydig liten jävel som inte gör det jag borde... I morn slutar jag vid halv ett tror jag, får ta tag i det då alltså! Inga ursäkter liksom :O

Undrar när i helvete jag ska få kursboken?! Säkert efter att kursen är slut. Då gör den ju himla mycket nytta. Grrr.

En kanoninsats.

VM i speedway tog slut igår i och med den sista deltävlingen i polska Bydgoszcz. Efter denna står det redan sen tidigare klart att Tomasz Gollob är världsmästare 2010, och att Jaroslaw Hampel tog silver och Jason Crump tog brons. Helt sjukt bra av Hampel!! Han har ju inte kört i VM-serien på några år och så kommer han tillbaka detta året och går direkt och tar silvret, fantastiskt :D Hela hans säsong har varit riktigt bra, med Lag-VM-guld, polskt serieguld och svenskt SM-guld utöver VM-silvret :P
Kan nämnas att Rune Holta faktiskt kom fyra i VM-serien, tycker det är mycket starkt gjort! :P
Nu är satan i gatan speedwayen slut för denna säsongen, och vad kan man säga mer än det har varit ett för jävla bra speedwayår ;) Krönt med SM-Guld för Elit Vetlanda, jo jag tackar! ;)

Måste ta tag i pluggandet en söndag som denna, nu är det bara  tentaplugg som gäller. PBL har vi inte förrän efter tentan igen och seminariearbetet är klart, så det är bara att öva in till redovisningen, men det är ju rätt enkelt. Så. Fan vad mycket jag har att plugga egentligen men det ska väl gå an det med.

19.27
Har skrivit anteckningar om muskler i flera timmar så man är helt seg i huvudet. Och jag har varit och handlat. Och efter det har jag gjort succe i köket genom att laga till en riktigt god fiskgryta minsann! ;) Nöjd med den alltså :)
Funderar på om jag orkar plugga lite mer, i så fall hästens sjukdomar i rörelseapparaten.

Stjärnorna stannar :D

Det är klart att Hampel, Jason och Kolodziej fortsätter i Elit Vetlanda nästa år :D Där har vi våra heatledare klara. Hur det blir med Lee Richardson är en annan femma... Eftersom ovan nämnda grabbar, i synnerhet Kolodziej, har höjt sitt förarsnitt, så blir spelrummet under taksnittet allt mindre. Och där kanske Lee inte får plats :/ Framtiden får utvisa om han får fortsätta i Vetlanda eller inte.

Vi har varit på studiebesök på rehabavdelningen på Blå Stjärnan idag, trevligt :D Djursjukskötaren som jobbar där har två hundar, en stoooor schäfer och en australien shepherd (ser ut som en liten björn xD) och de fick demonstrera hur hundsimmet går till, när de rehabiliterar hundar med skador i rörelseapparaten. Hennes hundar var ju nu friska då, utan skador. Som de tyckte om att bada! :P En fröjd att se hur de hämtade bollar gång efter gång efter gång, utan att tröttna på det :D

Idag har vi också fått information om VFU:n, alltså praktiken vi ska ha i vår och nästa höst. Typiskt nog är alla ställen som man kan välja på inte alls i närheten av Vetlanda, i synnerhet inte på häst. Närmast är Kalmar där. Man kan ju hoppas att man får vara där då, kommer nog ta det som förstahandsval på häst. Smådjur är lite lättare, med Kalmar, Växjö och Jönköping bland annat. Men aaa... Ska tänka över det noga inom de närmaste veckorna, kolla med kontakter och sånt. Måste ju ordna boende i närheten av praktikplatsen också. Grrr.

SM-GUUUUUUUUUUUUUULD!

JAG MÅSTE SKRIVA DETTA INLÄGG MED STORA BOKSTÄVER FÖR DET HÄR ÄR FAN I MEJ STORT!

ELIT VETLANDA HAR TAGIT SM-GULD 2010!!

VI VANN DEN ANDRA FINALEN MED SAMMA SIFFROR SOM IGÅR; 53-43! :D VILKEN JÄÄÄÄÄVLA INSATS AV ALLIHOP I LAGET! OCH KOLODZIEJ, HAMPEL OCH JASON, VILKA KUNGAR!

DET HÄR ÄR SÅ OTROLIGT HÄRLIGT OCH VI HAR VERKLIGEN GJORT OSS FÖRTJÄNTA AV DET HÄR GULDET :D HELA SÄSONGEN HAR VARIT EN LÅNG RESA MOT DET HÄR GULDET, OCH VI KLARADE DET UTAN LEE RICHARDSON SOM ÄR SKADAD, HELT OTROLIGT, SO FUCKING GREAT!!

HOPPAS DET BLIR GULDFEST HELA NATTEN I VETLANDA SÅ ATT ALLA SOM ÄR DÄR KAN FIRA DET HÄR ORDENTLIGT OCH NJUTA AV FESTEN OCH GLÄDJEN OCH SM-GULDET 2010!

JAG ÄR BARA SÅ JÄKLA GLAD. GLÄDJETÅRARNA HAR RUNNIT OCH DET ÄR EN FRUKTANSVÄRT HÄRLIG KÄNSLA!
:D :D :D

SM-GULD, SM-GULD, SM-GULD!

Åter till små bokstäver, för nåt inte lika kul. Har varit på vårdcentralen idag och vaccinerat mig mot Hepatit A och polio. En spruta i varje arm, så man är lite öm. Men nu är jag redo för Uzbekistanresan iaf :)

ELIT VETLANDA SM-GULD 2010! ;) ;) ;)



Halvvägs till guldet :P

Första SM-finalen mellan Lejonen och Vetlanda är körd och det slutade med en vinst för Elit Vetlanda i Gislaved; 53-43! :D Ser riktigt bra ut inför den avgöraden returen i morgon, det här guldet ska vi ha! Jag skulle bli riktigt besviken om Lejonen lyckades vända och ta guldet från oss, det är fasen vår tur nu! Hampel, Kolodziej och Jason körde riktigt bra i Vetlanda, hoppas på minst lika bra körning i morgon :) Kommer vara så nervös när jag följer speedwayen i morgon och skulle bli så jävla glad om vi vann :D :D Det enda felet är att jag inte kan vara där och se matchen :( Det är väldigt synd när vi har ett sånt guldläge. Livet är hårt ibland! :P

Jag är 5 plus ;)

Jag fick 5:a på beteendestudien och hemtentan :D Väl värt det, för mina grejer var bra! :) Känns bra det, inte för o skryta men jag förväntade mig detta betyg. Hehe. Ska få tillbaka dem på torsdag med lite feedback också :)

Har gjort klart veckans PBL precis, och laserarbetet är ju också färdigt, min del iaf.

I morgon är det final 1 mellan Lejonen och Vetlanda, bort i Gislaved. Jag kommer ju inte alls vara nervös i morn kväll. Nej nej. ^^ xD HEJA VETLANDA!

Real life takes over. Again.

Det har verkligen varit en mycket trevlig långhelg hemma. Har umgåtts mycket med <3 och kompisar :) Tacokväll och en hel del film har det bland annat blivit. :D
Det var lite jobbigare att säga hejdå till <3 idag för nu dröjer det troligen 3 veckor innan vi ses nästa gång. :/ Men, det ska nog gå bra det med.

Tillbaka i Skara och verkligheten igen, kommer jag på att jag borde seriöst börja plugga till tentan snart. Det är mindre än tre veckor kvar och det känns som det kommer vara mycket att plugga på :O Svårt att veta vad man ska rikta in sig på. Och så grupparbetet och den jäkla PBL:en som hänger efter en hela tiden. Grr.
Samtidigt har jag inte fått nåt besked om att min kursbok har skickats än, hoppas verkligen den kommer denna veckan! Tvivlar dock starkt på det. :S


RSS 2.0