Borttappad beställning.

Igår ringde jag till Jaktia för att kolla läget med min beställning av studsaren. Det har gått närmare 7 veckor sedan jag var där och beställde vapnet och har inte hört något under den tiden. När jag ringer dit verkar de inte veta vilket vapen det handlar om och det framgår snart att de har tappat bort min beställning och att den aldrig gått iväg. Helvete säger jag bara. Så förbannad man blir. Här har jag väntat i sju veckor på att få licens och klart att den inte kommer när det inte finns nåt vapen beställt. Jävla klant i affären. Så jag hoppas verkligen de kan lösa detta nu och få hem ett vapen till mig snabbt. Jag ska sträva efter prisavdrag också för deras slarv, får se hur det går med det. Arghhh.

Idag har jag varit med Stefan på älgjakt, vi hade med oss en hund; blandras gråhund/karelsk björnhund. Dröjde inte länge innan det skälldes ståndskall och det höll i sig flera timmar. Lyckades smyga oss riktigt nära inpå hunden och ko med två kalvar men kom aldrig till att skjuta. Men det var spännande att komma så nära.

Inser att det börjat bli mycket jakt i bloggen. Haha ;)

Nya skor.

Jag har köpt två par skor på två dagar. Det är mer än jag normalt köper på två år. Jag gillar inte att köpa skor. Men nu behövdes det verkligen. Det blev ett par vingerkängor (fick ta en storlek för stora för min storlek var såklart slut...) och ett par kängor till jakten. Jag hoppas det kommer bli bra så jag inte ångrar mig, fick ju lägga ut en del för två par kängor. Nu behöver jag få tag i jaktkläder också, varit och kollat i några butiker men inte hittat rätt storlek och modell (fanns dåligt med dammodeller).

I fredags var vi på humorshow i konserthuset i Växjö, det var roligt :-) Och igår bowlade vi.

Ställde om klockan idag och det blev genast mörkare på kvällen. Det går mot vinter...

Jobbdagarna går. Det är mycket att göra för det mesta. Känner mig lite jobbtrött. :-/
 
Idag fick vi städa ordentligt i lägenheten då ugnsluckan plötsligt trillade ut och gick i tusen glasbitar. Det var splitter överallt. Jaja. Det blev iaf rent här och hoppas hyresvärden kan fixa det snarast.
Fick upp min gamla hushållsvåg idag med :-) 
 
 

Älgjakt som kammat noll.

Förra veckan var jag ute med pappas jaktlag på älgjakt. Eftersom jag fortfarande väntar på att att få licens på studsaren så var jag med utan vapen och satt på pass med pappa. Vi började första passet på morgonen vid halv sju, det var fortfarande knappt ljust ute. Detta gav ingenting så efter två timmar var det samling för fika och sedan utpostering på nya pass. Jag gick då drev med en annan kille och hans hund, detta gav inte heller nåt. Grillning och nytt pass igen, varade inte länge innan det också bröts. Sista etappen gick pappa och jag drevdrev, lyckades skrämma upp ett rådjur men mer såg vi inte. Så det blev inget den dagen och såvitt jag vet har de inte skjutit nåt än. Verkar som dåligt med älg där hemåt :-/

Rådjursjakt med far :-)

Igår var jag ute med pappa och hans jaktlag och jagade rådjur. Det var riktig fint och soligt väder och inte alls kallt. Jag lät mitt eget gevär stå hemma och lånade pappas gamla hagelgevär. Jag stod tillsammans med pappa denna gången, han hade med sig sitt kulgevär i händelse av om det skulle komma nåt vildsvin. På första passet kom det ett rådjur men det slank fort över vägen och in i buskage så det hanns knappt se innan det försvann. Sen vart det kaffe i skogen och till nytt pass. Här syntes det bara till en ekorre i granarna så det var väldigt lugnt. Blev inget skjutet denna dag men så skönt att vara ute i det fina vädret. Känns inte som jag valde fel när jag tog jägarexamen. :-) 

Första vapnet hemma :-)

Igår hämtade jag mitt vapenskåp och det befinner sig nu på plats i lägenheten. Idag har jag hämtat hagelgeväret så det första vapnet står i skåpet 😀 Känns lite konstigt att det är mina grejer, men spännande. Kommer nog bli nån jakt i helgen, inte säkert jag använder mitt vapen i helgen dock, skulle behöva bekanta mig med det på skjutbanan lite först.
 
Se om man kan baka bullar i helgen med när det är kanelbullens dag, är sugen :-P 

RSS 2.0