Slut på praktiken :(

Så var praktiken över. :( Trist tycker jag. Visst ska det bli kul att komma tillbaka till Skara, till alla kompisarna, men jag kommer sakna folket på kliniken. De hoppades att jag skulle komma tillbaka och jobba där, det var inte bara handledaren som sa det utan några i personalen också. :) Mitt fika uppskattades mycket och jag fick lite prylar med mig hem med Hallands djursjukhus-tryck.

Nu håller jag på att packa, har packat ner det mesta som går idag, och resten får jag ta i morn. Funderar på om jag ska orka städa också, får se.

Baka, baka liten kaka.

Ikväll har jag ställt mig och bakat kakor att bjuda på till min sista praktikdag i morgon. Har haft det sista samtalet med handledaren idag och fick mycket bra omdöme om hur min praktiktid har förflutit. Så bra att de gärna vill att jag kommer tillbaka och söker jobb efter examen. Känns väldigt bra att veta att personalen tyckt att jag varit duktig :)
Men det kändes allt vemodigt att säga hejdå till några i personalen idag, de som inte jobbar i morn. Så härliga människor, och så kan det vara så att man aldrig träffar dem mer. :/ Usch. Jag har trivts bättre med hästarna än med smådjuren, trots att det är smådjur jag nog helst vill jobba med. Men vi får se i framtiden vart man hamnar nånstans.

I morn kväll blir det städning och packning, fan vad träligt :P Som tur är har jag inte jättemycket saker, men tillräckligt för att det ska ta ett par timmar att fixa allt.

Inför helgen.

På lördag kommer jag lämna Skrea och flytta hem. Det blir bara en vecka hemma för sen ska jag tillbaka till Skara och plugga igen. Jag har liksom inte hittat nåt eget boende tills skolstarten, men jag ska bo hyra in mig hos Marcus och Marica till att börja med. Tror nog det ordnar sig så småningom. :)

Det blir packning och städning och bakning (fika till sista dagen) de närmaste dagarna. Har bara tre dagar kvar på djursjukhuset :O Nu har polikliniken och operation öppnat igen efter saneringen, så det blir förhoppningsvis lite mer att göra de här sista dagarna.

Sanering it is.

Ikväll har jag jobbat min andra jour på djursjukhuset. Eftersom vi just nu inte tar in några hästar då det finns salmonella på bygget, så har det varit en väldigt lugn kväll. Jag har fått medicinera alla hästarna själv och göra lite småstädning, sedan har vi mest sanerat och virkonat (sprutat på desinfektionsmedel) på några boxar och på polavdelningen. Då får man vara iklädd hela skyddsmunderingen, för Virkon är inte nyttigt för hälsan.
Eftersom det inte var så mycket att göra så åkte vi hem redan vid halv tio. Så jag har varit hemma en stund och nu tänkte jag gå och lägga mig.

I morn blir det nog att åka en sväng till Falkenberg, leta lite födelsedagspresenter och lite så.

Hästavdelningen stängd!

Ska nu tillkännage nåt som jag vetat om ett par dagar, eller egentligen sen förra veckan. Igår läckte det ut i tidningar och radio, så det borde väl inte vara nån fara att jag berättar något som allmänheten redan vet. Hästavdelningen på djursjukhuset här i Slöinge är stängd för tillfället, sedan en häst har testats positivt för salmonella. Pol och op är stängt och vi tar inte emot några hästar alls. Hästarna som är kvar på stall får vänta på att gå hem.
Det är lite oklart vad som ska göras i situationen och hur allt ska saneras. Lär bli ett jäkla arbete alltså. Smittskyddstänkandet är stort nu.
Jag är glad för att det här utbrottet kom i slutet av min praktik, när jag redan har varit på operation och pol. Hade varit väldigt jobbigt om det kommit i början av praktiken. Naturligtvis är det jäkligt synd att det har blivit såhär överhuvudtaget, men nu är det bara att vi får försöka ordna upp situationen på olika sätt. Kommer ta ett tag att sanera allting och jag antar att det ska tas en del prover. Vi får se.

Eget ansvar :)

Idag har jag fått göra mycket själv på stall, utan att någon annan sköterska varit med. Jag har haft hand om det ena stallet och det har varit fullt med hästar i det. Jag har bland annat hjälpt veterinären med undersökningar, rengjort olika sår, spolat en bihåla (hästen hade en kanyl in i bihålan, när man spolade rann det ut vatten genom näsborren), tagit stygn, medicinerat hela stallet själv samt gett injektion intravenöst i jugularvenen längs halsen, utan att någon sköterska var med. Det känns som att de litar på mig eftersom jag fått göra mycket själv idag. :) Skulle det bli fel med medicineringen kan det ge allvarliga konsekvenser, men jag är alltid väldigt noggrann och tittar både en och två gånger på vårdlistan så att rätt häst får rätt medicin. Och vid intravenös injektion utan permanentkanyl är det viktigt att man verkligen får i nålen i kärlet så att medicinen inte hamnar utanför kärlet. Men jag aspirerar alltid (drar tillbaka lite i sprutan) för att se så att det kommer blod i nålen, så att det är säkert att spruta in medicinen. Så nog gör jag bara saker som jag vet att jag kan, men i och med att jag fått mycket eget ansvar så vet jag också att personalen litar på att jag kan. :)

2 veckor kvar.

Nu är det bara två veckor kvar av VFU:n. : O Så snabbt det har gått ändå. Om tre veckor är man tillbaka i Skara och ska börja plugga ordentligt igen. Huu. Både vill och inte vill.
Ska försöka vara mer på pol de här sista veckorna, där har jag inte varit mycket, kanske för att det är minst saker för mig att göra där. Vi får se.

Jag har varit hemma i helgen och det har varit mysigt <3 En fin hösthelg har det varit. I lördags var vi i stan och bowlade, och igår var jag hemma hos mamma och pappa och hos farmor och hälsade på :) Men helgen går fort som vanligt så nu är jag tillbaka i Skrea igen. Om 12 dagar blir det att lämna stället och flytta hem en vecka för lite lov, sen till Skara.

Jag har fixat en klänning till Hernqvistan (sittning i skolan). Robin och jag ska gå på den, i slutet av november. Ser ut på detta vis (försök bortse från röran runt omkring tack :P)


Vätsketerapi.

Idag har det varit en seg dag på djursjukhuset. Har varit på stall idag (hoppar runt lite från dag till dag), men inte många hästar intagna där. Det sjuka fölet från förra veckan är dock kvar, och det är sämre nu :/ Så idag har jag gett det dropp och elektrolytblandningar varannan timme. Drygt att droppa ett föl då jag fick vakta på droppet hela tiden och hålla i det, stående jämte fölet. Och ibland går det runt, lägger sig, ställer sig, lägger sig igen... Men det har uppenbarligen ont i magen pga någonting :/
Så nu är jag riktigt trött.

Längtar till helgen, hem och få lite nya krafter förhoppningsvis. :)

Om jag vore rik.

Ja. Om jag hade obegränsat med pengar skulle jag:

- Resa
- Renovera vårt hus
- Göra mig av med studielånet
- Köpa en snygg bil
- Dela med mig till nära och kära
- Unna mig saker!

Önska kan man ju.

Första jouren avklarad.

Igår gick jag min första jour på djursjukhuset och jobbade från 15.00-23.00. Det var rätt så lugnt, med bara ett akutfall som kom in; en kolikhäst. Den var inte så dålig men vi sondade den och gav den dropp.
Det fanns också ett dåligt föl inne, med diarré och nästan 41 graders feber. Så det fölet tog vi en del prover på och gav dropp. Annars var det lite medicinering till de övriga stallhästarna och en hel del städning som inte hunnits med under dagen.

Idag har jag varit en sväng i Falkenberg. Har köpt födelsedagspresent till Robin, svårt att hitta nåt bra till killar tycker jag, men det här blir nog rätt bra i alla fall :)

Känner mig duktig. :P

Kvällen har ägnats åt att skriva klart praktikrapporten. Känner mig faktiskt jävligt duktig som har gjort det, och jag hade fyra sidor tillgodo till maxantalet. Så det känns bra :P Har lite finslipningar kvar men annars är den klar för inskickning tror jag :) Kanske man kan börja läsa på boken som jag köpte för flera veckor sen då :P

Piraterna vann SM-guldet i speedway ikväll, mot Indianerna. Där ser man, jag trodde Indianerna skulle ta det men det blev för svårt.

Vill inte.

Jag vill inte tillbaks till Skrea i morn.
Vill vara hemma hos Robin istället.
Men man kan inte få allt.
Det har varit en mysig helg i alla fall :)
Hoppas jag kan vara på operation denna veckan också, iaf ett par dagar.

RSS 2.0