Here I go again...

Fan att helgen ska gå så fort. :/
Nu är jag på väg tillbaka till Skara igen, sitter för tillfället på tåget.

I fredags var vi på restaurangen i Myresjö och åt tacobuffé, det var gott :) Sedan tittade vi på film.
Igår var vi i Jönköping hela dagen, jag var och tittade på rummet som jag ska hyra, och det var bra. Skönt att det ordnade sig så lätt, men det blir ju mycket o göra med flytt och sånt.
Vi var också på Ikea och drog runt ett tag. Elin och Serki köpte saker till sin lägenhet, nu när de ska flytta ihop.
När vi kom hem på kvällen tittade vi på Melodifestivalen och åt god mat :)

Idag har vi inte gjort så mycket, men vi har bowlat en stund på eftermiddagen. Jag har också hunnit med att läsa det långa anestesikompendiet på typ 80 sidor, medans Robin var och tränade. :D

Börjar bli trött och seg, och det lär bli en hård vecka igen... Lär besöka vår övningslokal KTC ett antal gånger denna veckan och öva på de praktiska momenten till provet nästa vecka :O Gud hjälpe mig.

Flumtentajävel.

I onsdags fick vi ut en hemtenta i kommunikation som ska vara klar till nästa vecka. Fem frågor som skulle motiveras, diskuteras, reflekteras, och irriteras över. Och koppla till huvudboken som jag aldrig öppnat innan. Drygt alltså.
Men nu anser jag mig klar med den, jag gick upp extra tidigt idag för att skriva den... Men det är verkligen flummigt. Jag har babblat på för att fylla upp de sidor man skulle skriva, och jag hoppas att innehållet är tillräckligt relevant. Jag menar... när man frågar efter personliga åsikter så kan man ju inte säga att de är fel, eller? Det är ju så jag tänker. Hmm.

Ikväll ska jag till Myresjö och käka tacos :D Och i morgon till Jönköping och kolla upp boendet till praktiken.


Börjar klarna :D

Saker och ting börjar ordna upp sig inför praktiken, förhoppningsvis. Har ringt och pratat med en kvinna i Jönköping som hyr ut ett rum i sitt hus, och det verkar väldigt positivt och hon lät trevlig, så jag hoppas jag kan åka dit i helgen och titta på det :) Vore nice om det gick så lätt att fixa detta, för tiden tickar på som sagt! Om en månad är jag på min andra dag på djursjukhuset! :)

Övningar :D

Idag har vi haft praktiska övningar hela dagen, tycker om såna här dagar när man får göra saker :D
Vi började med att öva på intubering, och vi övade på rävar. Tyvärr hade vår lärare glömt att plocka upp rävarna ur frysen i fredags och gjorde det igår i stället, vilket gjorde att de fortfarande var frusna idag. Så det var ju inte lönt att försöka få ner en tub i halsen på vår räv. En av djuren hade iaf tinat så pass att man kunde intubera. :)

Sedan hade vi övning i hur man kopplar upp patienten på monitorn och kollar puls, EKG, syresättning, blodtryck och blodgaser. Spännande! Är så mycket man ska tänka på som ska kommas ihåg bara...

Efter lunch var vi först på Blå Stjärnans djursjukhus och övade på att koppla ihop narkosapparaten och göra tryckkontroller. Knepigt med alla detaljer och slangar och ventiler hit och dit, men så viktigt att man lär sig det!
Sedan gick vi till ATG:s hästsjukhus i jämte och övade samma saker på deras narkosapparat, som är mycket större än på smådjur, förstås.

Känns som man börjar kunna sakerna nu, men det krävs mer övning innan de praktiska proven om två veckor. Man måste klara alla övningarna för att få godkänt. Det skrämmer mig lite, men jag hoppas att jag ska klara det. Så man kan lite när man kommer ut på praktik sen. : O

Nu väntar jag hit Malin och vi ska baka pannkakor. Blir en pluggfri dag idag, så det blir trevligt prat och god mat i stället i kväll :)

Piece of cake ;)

Fick en 5:a på vårdhygienen, var ju inte oväntat ;) Tentan var som sagt inte alls speciellt svår. Alla i klassen hade godkänt :P Vissa saker ska gå lätt här i livet, hehe :)
Har gjort klart min PBL så en liten börda har lyfts från mina axlar. Behöver ta itu med mitt tal till kommunikationen, men kanske tar det senare. Eller i morn. Nu blir det till att äta, för det har jag i vanlig ordning glömt av när jag pluggar. Men magen gör sig påmind, så nu vankas älggryta. ;)

Mentalt slut.

Fan, jag är så trött. På allvar.
Uppgifterna i skolan börjar hopa sig och jag orkar inte ta itu med dem på en gång. I helgen har jag tänkt bli av med lite arbetsbörda.
Dagens lektion i kommunikation förtjänade egentligen att jag hade somnat på bänken, men jag klarade mig. Men ögonen ville verkligen inte vara med.
Funderade på att lägga mig redan halv sex ikväll. Då är det inte bra alltså. Nu är klockan snart nio och det får bli sängdags.

Om lite mer än en månad är det dags för praktik och jag har en hel del o fixa innan dess. Till exempel nånstans att bo. Börjar faktiskt känna mig lite småstressad över det, fast det säkert ordnar sig i slutändan.

Nästa helg ska jag åka hem, tyvärr med en hög plugg också. Hemtenta över helgen passande nog ^^. Hoppas jag kan få den överstökad snabbt.

*gäsp*

Godnatt.

It's only words <3

Det här inlägget tillägnas dig, Robin.

Det är alla hjärtans dag idag och det finns så mycket saker som jag skulle kunna ge dig för att visa hur mycket jag tycker om dig.
Saker som går att köpa för billiga pengar på ICA eller i blomsteraffären och som säkert skulle göra dig glad. Som en symbol för det som finns mellan oss.
Men i själva verket är det som betyder mest det jag säger och känner för dig. Det kan inte köpas för alla pengar i världen utan det kommer spontant från nånstans inom mig. Och det är värt mycket mer än de fysiska saker jag skulle kunna uppbåda.

Jag älskar dig. <3
Det är helt galet hur mycket jag tycker om dig.
Ingen har någonsin tidigare betytt så mycket för mig som du gör.
Det känns som att jag på nåt sätt funnit mig själv i dig. Även om vi har våra olikheter och inte alltid tycker lika om saker, så har vi otvivelaktigt mycket gemensamt.
Det är som jag ibland känner mig halv utan dig. Och när vi ses blir jag hel igen.
Det bästa med dig är att du så klart visar att du tycker och bryr dig om mig. Det känns så tydligt hela tiden, som om hjärtat lindas med bomull runt när vi är tillsammans.
Du gör mig glad och lycklig för jämnan och du är en bra pelare att luta sig emot när andra saker känns jobbiga.
Du är en så stor del av mitt liv, Robin.

Alla hjärtans dag är egentligen en väldigt överskattad dag.
Man borde i stället se till att göra varje dag tillsammans till nåt speciellt.
Det är så det känns när jag är med dig, Robin.
Även om vi inte gör något utöver det vanliga så känns det allra bäst för mig när jag är med dig. Då kan jag knappast må bättre. <3

Eftersom vi inte är tillsammans just idag så är detta det bästa jag kan ge dig. Jag hoppas att du förstår hur mycket du betyder för mig genom det här inlägget, här där jag ger det allra finaste jag har till dig; mina ord.

It's only words, and words are all I have, to take your heart away <3

<3

Robin har varit här i helgen :D Vi åt supergod lasagne igår och på kvällen var vi på bio här i Skara; den nya Åsa-Nisse-filmen. Den var rolig :) Idag har vi mest slappat och ätit god mat igen, sen åkte han hem på eftermiddagen för några timmar sen. Det luktar Robinparfym i hela mitt rum och det känns både bra och dåligt... Precis när han åkt hem känns det som värst <3

Ny vecka med anestesi väntar då... hoppla hoppla.

Anestesi.

Dagarna fylls med föreläsningar om narkos, apparatur och gastryck. Hyperkapni, cirkelsystem och isofluran. Tryckmätare, Bernerventil och hypotoni. Det är mycket som rör sig i huvudet nu, man blandar lätt ihop saker och det är inte bra, eftersom jag måste kunna det här så bra sen. Har gjort PBL idag, det längsta PBL jag gjort hittills, och det jag förstått minst av också. Det är så mycket saker som ska kommas ihåg på narkosapparaten och man får inte glömma någon, för då kan det gå åt helvete. Ser inte fram emot det praktiska provet när jag ska visa hur man använder apparaten :O
Men. Det ska väl reda ut sig till slut får man hoppas, med stark vilja går allt. Bara man inte hamnar efter ska det nog gå fint.

Nu är klockan kvart i tio och jag är trött som fan. Är trött för jämnan nu för tiden när det börjar bli mycket igen, och värre blir det framöver... Fan.
Behöver en kram av min älskade Robin just nu, det skulle skjuta humöret i topp <3

Härliga hemmahelg :)

Jag har varit hemma i helgen och umgåtts med dom bästa hemmavid.
I fredags kväll åt jag ihop med Robin, sen åkte jag hem till mamma och pappa för att bara få vara hemma en kväll. Skönt att kunna sova i sin säng hemma.
På lördagen åkte jag, Robin, Elin o Serki till en sjö utåt Åseda och pimplade. Tyvärr var det massa vatten på isen och blåsigt väder, så snart var man både frusen och blöt om fötterna :/ Så vi gick in i Elins sommarstuga som ligger jämte sjön och fikade i stället. Fick ingen fisk heller för den delen, men det var trevlig i alla fall. :)
På kvällen var vi inne hos min bror och hans tjej och åt tacos och förfestade, innan vi gick ut på hotellet i Vetlanda. Det blev en väldigt bra kväll :)
Har inte gjort så mycket idag mer än att se på tv. Är helt slut i kroppen då natten inte erbjudit så mycket sömn, så det ska bli skönt att lägga sig nu.
Dock blir det anestesi för hela slanten i veckan nu, hoppas att man hänger med. Tämligen svårt ämne :O

Åh. Sängen. Kan inte vänta längre. Godnatt :)

Almost there xD

Jag hade 49 av 50 rätt på statistiktentan. Så min vision om alla rätt gick i kras xD Men det var fan egentligen inte nåt fel jag gjort, utan läraren hade satt fel för att jag dragit en linje i ett diagram några mm för långt. Så satans noga allt ska va.

Det var trevligt på arbetslivsdagen igår, jag pratade med min handledare på praktiken i Jönköping, väldigt trevlig :) Så det känns som att det kommer bli en bra period där, ser fram emot det :)

Har börjat med anestesikursen idag, den kommer garanterat bli svår och tung :/ Mycket teknik och utrustning och räkna gastryck och syreutbyte hit och dit, mmm, blir en utmaning. Som djursjukskötare kommer jag ha det egna ansvaret för anestesin på arbetet sen (med anestesi menas narkos/bedövning) och då måste man allt kunna apparaturen så det inte går åt pipan. Hjälp vilket ansvar egentligen, blir det fel så kan djuret dö och då är det på mitt ansvar. :O

Sverige fick ingen medalj i handbolls-VM, i bronsmatchen förlorade de mot Spanien med ett ynka mål. Satan.

I morn ska jag åka hem, ska bli skönt att komma från Skara lite :)

Dagens lärdom.

Har idag skrivit vårdhygiententan och det gick väldigt bra tyckte jag. Inte svår den :) Så det var skönt. Ska snart tillbaka till skolan på arbetslivsdag, det kommer representanter från olika djursjukhus och kliniker i Sverige och presenterar sin verksamhet :)

Fick igår lära mig att vara osams med sin bästa vän kvällen innan man ska ha tenta = inte bra. Inte alls mycket sömn inatt utan bara grubblande, men som tur är tog jag mig igenom tentan utan blackout. Ska förhoppningsvis inte upprepa detta igen.


RSS 2.0