Smått stressad :/

Jag börjar bli ganska stressad över examensarbetet. Vi har fått typ nada information om det och om när vi ska ha kommit på en idé till vad vi vill skriva om. Så igår fick vi ett mail från den ansvariga för exjobben, som sa att vi ska ha kommit på en idé till Lucia. Det är två veckor dit. Och jag har ju liksom egentligen ingen aning om vad jag vill skriva om. Faaan. Svårt att komma på nåt som ska hålla för ett exjobb och så ska man få sin idé godkänd också :O Hur vet man vad man får skriva om och inte? Usch, jobbigt att liksom krysta fram något, det ska verkligen vara nåt som man är intresserad av också... Jag vet inte.

Uppstart av rehab.

Idag har jag börjat en ny kurs, den valbara kursen i rehabilitering. Detta är tänkt som en fortsättningskurs på den rehabkurs vi läste i tvåan och ska då vara lite svårare. Vi har mest pratat om hur kursen kommer se ut idag. Vi ska inte ha en skriftlig tenta som vi har trott utan ska istället skriva en vårdplan/rehabiliteringsplan för ett patientfall. Detta ska redovisas efter jullovet, när vi har seminarier. Så det blir muntlig redovisning igen. Men skönt att inte ha en stor tenta också! Rehabplanen ska skrivas under tiden kursen fortlöper, då vi har "ledigt" på torsdagar och fredagar och där ska arbeta med planen, bland annat.

Sedan har vi också som uppgift att boka in ett studiebesök på en rehabklinik, det är valfritt vart. Jag ska åka hem på onsdag, så jag tänkte att jag kunde passa på att göra det studiebesöket när jag är hemma. Så jag har ringt till Brainpools Hundcenter som ligger i Vetlanda, i samma lokaler som djurkliniken. Det är en hundfysioterapeut och två vattenterapeuter som driver det och de tar emot hundar med olika skador och använder olika rehabmetoder. Så jag ska dit på torsdag kväll, kanske också på onsdag kväll om jag hinner, och studera hur deras verksamhet fungerar. Ska bli intressant och förhoppningsvis kan jag komma på någon idé till vad min vårdplan ska handla om (vi får komma på fall själva eller ta från praktiken t ex).

Usch, jag börjar känna mig lite småförkyld igen :( Hoppas inte! Ska iväg och dansa afrodans nu :)

Stormbyar...

Det är storm i Sverige.
Idag har det regnat och blåst som tusan, riktigt trist väder :( Har varit och tittat på julparaden som gått genom Skara city idag. Sen var vi och fikade på Nockes café.

Robin har varit här i helgen och igår var vi på sittning i skolan. Det var trevligt, men rätt högljutt och stökigt. :P Men men. Det har varit en väldigt bra helg :)

I morn börjar vi den nya kursen i rehabilitering. Det ska bli kul, jag hoppas mycket på denna kursen, samtidigt kommer det garanterat bli mycket att göra framöver...
 
Och på onsdag ska jag åka hem och stanna till söndag. :) Vi är "lediga" varje torsdag-fredag under denna kursen, så man har hemmastudier i stället. Så jag passar på att åka hem en gång innan det är dags för julledighet.

Seminarie 2 fixat :D

Idag hade vi avslutning av kursen Djuromvårdnad vid sjukdomstillstånd 3. Vi hade seminarie i halvklasser och redovisade våra patientfall för klassen. Det gick bra att redovisa, pratade i ca 10 minuter och skrev på tavlan :) Skönt att det är över, nu blir det en pluggfri helg. Robin kommer hit snart... hoppas jag. Hans GPS är inte att lita på så han har liksom kört liiiiiite (mycket) fel. Men han dyker väl upp så småningom. Hehe :)

Fixat och donat :D

Idag har jag fått hjälp av Marica och Marcus att sätta upp mina gardiner. Visade sig vara riktigt svårt att borra i gardinfästena, det tog en bra stund. Och sen att förstå, hur gardinerna ska hänga på, det är också en vetenskap i sig. xD Men nu hänger de där, fint blev det. :)
Sen har jag vart på second hand idag och köpt blomkrukor, och så har jag köpt blommor på ICA, det är lite mer hemtrevligt här nu med blommor i fönstret.
Har inte fått upp mina tavlor än men det ska fixas så småningom. Sen lite andra grejer som behövs, kanske kan ordna det i helgen.

Jag har skickat in min omvårdnadsplan nu så jag hoppas att det är bra skrivet. I morn har vi redovisning i halvklasser. Jag ska redovisa som nummer fem så det är rätt tidigt på morgonen. Hoppas det kommer gå bra, jag har övat och då tar det ca 9 minuter (10 är vad som förväntas) så det är lagom.
Sen på eftermiddagen/kvällen i morn kommer Robin hit :D

Jag fick 5:a på VFU-arbetet också, gött! ;)

För den goda sakens skull. Hmm.

Nog för att second hand - affärer verkar för bra saker och har ett utmärkt koncept, men hålla tider är nåt de inte är så bra på. Igår skulle jag få hem bokhyllan mellan 12-18, för sen var jag inte hemma längre. De kom inte förrän kvart över sex. När de haft hela dagen på sig.
Sen idag skulle jag fått hem bord och stolar kring klockan 10. Nu är klockan snart ett och de har ännu inte varit här. Så jag ringde till butiken nyss och frågade, och då visade det sig att de hade glömt bort det. :O Så de ska komma i eftermiddag i stället. Men drygt att behöva hålla sig hemma för detta, jag vet ju inte när de dyker upp. Bäst att de kommer innan klockan halv sex, för jag ska iväg på middag med Dss-studenter i skolan ikväll.

Jag tror jag har skrivit klart mitt patientfall till fredagens seminarium. Har skrivit de tre sidor man max får skriva, och täckt in det jag vill. Tror jag. Kommer inte på mer att göra med patienten nu i alla fall.

Flyttat till lägenheten.

Japp, idag har jag flyttat alla mina grejer till den nya lägenheten. Pappa, Stefan och Robin kom hemifrån och hjälpte mig att flytta och ordna med grejer. Härligt att träffa Robin igen, jag behövde fan det <3
Nu på eftermiddagen har jag plockat in grejer i garderober och fixat i badrummet och köket. I själva rummet finns det inte mycket mer än sängen och några lampor egentligen, men i morn kommer min bokhylla hem och på söndag kommer bordet och stolarna. Så det blir lite mer grejer här, sen tänkte jag fixa lite mer saker i helgen kanske. Det kommer nog bli bra till slut, även om det är rätt tomt nu. Hehe.

Har träningsvärk över revbenen sedan det jäkla centerpasset i fredags. Ont när man skrattar :P Idag har jag och Malin varit på gymmet och tränat konditionsträning. Cyklat några mil. Jag blir så satans trött men det känns bra, känns som jag gör nåt iaf. :P

I morgon har vi seminarium. Har inte tagit så seriöst på detta men skrivit ihop en liten redovisning och det ska nog gå bra i morn tror jag :)

Vårdplan.

Igår fick vi ut en uppgift som ska vara klar tills fredag och som då ska redovisas. Varje student har fått ett patientfall, där man ska göra en vårdplan utifrån de förutsättningar som finns i fallet. Alla fall ska redovisas muntligt inför klassen. För högre betyg ska man också skriva ner sin vårdplan och lämna in. Faktan till detta måste vara tagen från vetenskapliga artiklar.
Jag har fått ett fall med en Jack russel som har blivit biten av en annan hund. Det var i princip det fallet jag minst av alla ville ha, men nu är det bara att ta tag i det och se vad jag kan göra med det. Det svåra blir väl att hitta källor som styrker det man redan vet att man vill göra med patienten. Men men. Förhoppningsvis kommer det att gå bra. Nästa vecka är vi lediga från måndag eftermiddag fram till fredag så där är det eget arbete med uppgiften. Hoppas att jag kommer hinna klart då. Tänkte gå till skolan senare idag och söka artiklar så att det är klart iaf :)

I morgon kommer pappa och Stefan hit, kanske Robin också, och hjälper mig att flytta till lägenheten :)

Grejer till lägenheten :)

Igår var jag på second hand - butiken här inne i stan och kollade efter grejer till lägenheten, framför allt möbler eftersom jag inte har några egna sen innan. Jag hittade en stor bokhylla i mörkbrunt trä som jag köpte för 200 kr :) Jag har velat ha en bokhylla för att ställa upp mina skolböcker i och så lite andra grejer. Så det var tur att jag hittade den, fanns bara en hylla som lockade mig. :)

Sen idag har jag varit utanför stan i de två andra second hand - butikerna som finns där. De var mycket större så det fanns mycket mer saker. Jag köpte en hallspegel med guldram för 60 kr och ett bord och 4 stolar för 125 kr :P Bordet var vitt, lite slitet och gammaldags, och stolarna var vita, rätt nötta men det var fint i alla fall, och omaka, men de såg ändå rätt lika ut. Haha. Jag ska få mina möbler hemkörda nästa vecka :) Det kommer nog bli bra till slut.

Sen har jag varit på Jysk, Jula och ÖB och handlat köksgrejer, lite mattor och annat som kan behövas. Man inser nu att det är en hel del grejer som behövs alltså. Bara för en liten etta! :P

Nycklar till lägenheten.

Idag har jag skrivit på kontraktet och fått nycklarna till lägenheten. Så nu är det klart för att flytta in. Bara att det saknas alla mina grejer hemifrån, men det kommer hit i helgen så det blir på söndag jag flyttar dit. Malin, Marica och Marcus var med bort dit innan och kollade, och jag skrev en lista på saker som jag kommer behöva. Blev en lång sådan, men flera av grejerna inkluderar de jag har hemma, så aa. Det ska nog ordna sig till slut.
Ska ta och fixa adressändring nu så det blir gjort.

Igår började jag träna på gymmet här i Skara. Haha xD Alla mina kompisar tränar där så jag kunde inte vara den ensamma hemma, utan nu har jag skaffat ett träningskort och ska bli en flitig tränare. Haha :P Men det är många olika pass man kan gå på också, så det blir nog bra. Idag har jag en jävla träningsvärk överallt, men det är väl inte annat att vänta när man inte tränat på typ ett år. xD

Vetlanda har presenterat sitt speedwaylag för 2012. Ser bra ut tycker jag. Hampel, Jason, Jonasson, Vaculik, Thorsell och Lindqvist är kvar. Nya är Emil Sayfutdinov, Leon Madsen, Tyron Proctor och så David Ruud som är gästförare. Ja, det blir förhoppningsvis bra :)

Första veckan gjord.

Så vart det helg.
De två senaste dagarna har varit rätt sega, vi har haft föreläsning och grupparbete om hur PBL:en kan förbättras. Som den är nu är det liksom inte alls som PBL egentligen ska vara, och vi har samlat in massa synpunkter på hur den kan förbättras. Rätt drygt, men hoppas att lärarna tar till sig våra åsikter och gör PBL:en mer motiverande.

Har så smått börjat med den första seminarieuppgiften. Jag ska nog välja att reflektera över den preoperativa tvätten av operationsområdet inför operation, för just där såg jag mycket brister ute på VFU:n. Så jag har suttit och letat vetenskapliga artiklar till detta i eftermiddag. Har hittat två som verkar vettiga. Det som är drygt är att man vet precis hur det ska vara egentligen, men jag måste hitta artiklar som säger detta också, så att jag har bevis liksom. Hmm.

Jag har sagt ja till lägenheten nu och nästa vecka ska jag träffa hyresvärden och skriva kontrakt och få nycklar. Sen kan jag börja fundera på hur jag ska fylla upp alla tomrum. Haha.

Back in business.

De två första skoldagarna har gått och vi har kört igång med två heldagar med akutsjukvård, ett mycket intressant område tycker jag :) Denna dagen har vi dock haft grupparbete hela dagen, lite drygt, men det har gått bra iaf. Vi har fått ut våra första skrivuppgifter som ska göras. Om några veckor har vi examination i kursen via två seminarier. Till dem ska jag skriva en skriftlig uppgift samt hålla ett föredrag inför klassen om ett akutfall som jag får tilldelat. Hmm. Känns ju lite läskigt att hålla föredrag, men jag hoppas det ska gå bra och att uppgiften inte blir för krånglig.

Nu i eftermiddag har jag varit och kollat på en lägenhet här i Skara. Det är en etta, inte så stor men det är bra. Tror jag ska ta den, hyran är bra och läget också, om än lite längre till skolan än innan. Köket var minimalt, men jag är ju ensam så det får väl gå. Det kan nog bli bra tror jag. Men har inte bestämt mig än, men ska ringa tillbaka inom de närmaste dagarna. Ska nog ordna sig. :)

Färdigpackad.

Idag har jag packat ihop mina saker som ska med till Skara i helgen. Det blev en hel del om man säger så. Och jobbigt var det, eftersom jag mest känner för att ligga i sängen hela tiden. Förkylningen har inte lagt sig eller vänt, så jag har inte så mycket ork för nånting. Bara jag blir frisk tills skolan börjar igen på måndag.

I morn ska jag till Robin igen, ska ha en myskväll själva i morn kväll <3 Sen i helgen blir det fest hos Elin som fyller år, och sen är det dags att flytta. Igen. Hej hopp.

Förkyld :(

Lagom tills att man kom hem i lördags så blev jag förkyld, och så här tre dagar senare är det den värsta dagen hittills. Ont i öron, hals, huvud och näsa och helt slut i kroppen. Så jäkla typiskt att bli sjuk när man väl har lite ledigt. :( Hoppas verkligen att det vänder snart så man kan göra lite saker, för jag orkar inte speciellt mycket nu. Ska i alla fall till stan sen (är i Myresjö nu hos Robin) och träffa Charlotte, en gammal kompis. Vi ses inte alls ofta så jag kommer trotsa förkylningen och träffa henne iaf, sen blir det vila resten av dagen.
Jag har haft svårt att hitta boende tills jag ska börja i Skara igen på måndag, så till att börja med ska jag bo hos Marica och Marcus i deras trea. Men på tisdag ska jag faktiskt kolla på en lägenhet som jag hoppas att jag tycker om, så att jag kan få ett eget boende snabbt. Vi får se hur det går.

RSS 2.0