Legitimation :D

Idag har jag fått min legitimation på posten. :) Så nu kan jag göra allt som ingår i djursjukskötaryrket utan att tänka att jag inte får det egentligen. :P
Idag har jag jobbat ute på pol. Väldigt rörigt i början men på eftermiddagen gick det bättre, fick hjälpa veterinär med lite av varje såsom röntgen och ultraljud. Jag har också själv tagit emot patienter för vaccination och vaccinerat en hoper katter och en hund :P Så det kändes bra att klara av de patienterna själv utan någon annan med. Och nu efter idag kan jag ju börja använda min stämpel också på vaccinationskorten ;)
Förkylningen är åt helvete idag, ligger i soffan och fryser. :( Hoppas det vänder tills i morn.

Första dagen avklarad :)

Idag har jag börjat jobbs i Växjö. Fick en namnskylt och en stämpel med "Malin Dahlberg - Leg Djursjukskötare" på när jag kom till jobbet idag :) Nu fattas visserligen legitimationen fortfarande men jag hoppas den kommer i veckan.
Jag har varit i receptionen idag och försökt lära mig journalsystemet som används i Växjö. Inte helt lätt. Har fått ta emot patienter, debitera och sälja foder bland annat. Tycker det har gått över förväntan bra :) I morn ska jag ut på pol...
Har blivit så satans förkyld under dagen :( Kände av det redan i morse men det har förvärrats så jag har tung i huvudet och snorar och har ont i halsen :( Hinner och vill inte bli sjuk nu!
Fick hem mitt examensbevis förra veckan- Tyvärr vart det feltryck i det, fel födelsedatum :( Hoppas det inte ska påverka utfärdandet av min legitimation.
Har också varit på Öland över midsommar. Det var väldigt kul :)

Bil.

Jag har köpt en bil. Pappa såg en annons i tidningen på en liten grå Renault Clio som verkade intressant, så jag var och kollade på den igår och provkörde, och det verkade bra så jag bestämde mig för att köpa den. Jag ska hämta den i morgon, så jag hoppas detta kommer bli bra. Känns bra att ha det problemet ur världen innan jag börjar jobba, vilket är om en vecka :O Hjälp!
Ikväll har jag varit på bygdespelet i Stenberga i ösregnet. De var väldigt duktiga som vanligt.
Jag hoppas det kan bli lite bättre väder under min sista lediga vecka. Det är ju midsommar till helgen med och vi ska åka till Öland så jag vill ha soligt väder!

Exjobb godkänt! :D

Mitt examensarbete har gått igenom examinationen med godkänt! :D Jag fick en 4:a och det är jag nöjd med. Så nu väntar jag på att betyget ska rapporteras in i vår betygsdatabas Ladok, sedan kan jag skicka in min ansökan om examen för att få examensbevis och min legitimation. Hoppas det inte kommer ta allt för lång tid, med tanke på att jag snart ska börja jobba... Men gud vad skönt att exjobbet är klart nu! Kanske lite små språkjusteringar innan jag skickar in det för publicering. En lättnad.

Still waiting...

Det har gått drygt 10 dagar sen examen. Känns som jag inte riktigt fattat det ännu. Det har varit en vecka där jag bara gjort vad jag velat, och trots det har tanken fallit på ibland att jag måste ta tag i plugget. Men nu har jag ju egentligen inget plugg kvar, om det inte vore för att exjobbet fortfarande saknar betyg... drygt att vänta! Kursledare har sagt att senast i morgon ska allt vara klart, så det hoppas jag verkligen på. :O Min examinator har sagt att det är upp till mig att ändra i exjobbet om jag vill. Jag tror inte att jag kommer att göra det, jag vill bara bli av med det nu. Så jag hoppas det blir ett godkänt betyg i morgon, håller verkligen tummarna för det så det blir klart!

I veckan har jag umgåtts mycket med vänner och träffat familjen, och igår hade jag examenskalas hemma hos mina föräldrar. Vi var ca 20 personer där. Mamma och jag hade gjort pastasallad och jordgubbstårta och förberett hela dagen, det blev gott :) Jag fick flera fina presenter, bland annat smycken och en sköterskeklocka :D Kommer väl till pass eftersom jag börjar jobba om två veckor. HERREJESUS. Det är på riktigt nu!

EXAMEN!

I fredags tog jag examen från djursjukskötarprogrammet. Jag innehar nu en kandidatexamen i djuromvårdnad och tillhör bland de första någonsin som har en sådan examen. :) Mycket stolt över min prestation!
På morgonen i fredags hade vi champagnefrukost med klassen. Den fick hållas inomhus eftersom regnet vräkte ner. :/ Sedan gick vi till stadshotellet där själva ceremonin var. Det var fint, med tal, sång och bandceremoni :) Sedan gick vi i kortege och under paraplyer till skolan, där det var mer tal och fika. Det var en trevlig stund där lärarna höll tal och delade ut lyckobrev. Sen var det också dags för mig och mina vänner att presentera en överraskning som vi förberett. Vi har under våren spelat in en musikvideo, komponerat egen musik, skrivit text och spelat in, och dedikerat denna till klassen och vår tid i Skara. Det blev mycket uppskattat :D Några lärare grät ;) Sedan var det fotografering med klassen och sedan skulle vi upplösas. Det var jobbigt, jag och många andra lipade. :/
Efter detta gick jag, Robin, mamma och pappa hem till mig och åt exotisk bricka med massa god mat, som jag hade beställt sen innan. På fredagseftermiddagen packade jag också ner mer saker, och på kvällen träffades vi alla hos Sandra för en sista träff innan vi skulle lämna Skara. <3

Igår packade vi ihop alla saker och flyttstädade och så lämnade jag Skara. Det var jobbigare än jag trodde, grät halva bilresan hem. :( Idag känns det bättre.

I torsdags var det också examensbal, mycket trevligt! Vi hade tur med vädret och kunde ta många fina kort, och jag var hos frisören och fick en snygg håruppsättning :)

Idag har jag inte gjort så mycket, bor hor Robin i Myresjö nu. Det står grejer lite överallt.
Fick tillbaka mitt exjobb från examinator idag, hon tyckte jag skulle ändra en del saker... känns inte så kul :( Jag har ju fan lämnat in för bedömning, förstår inte om hon ändå har bedömt arbetet eller om jag måste fixa de där grejerna först... hoppas inte, det ska inte behövas enligt den information jag tidigare fått! :O Inväntar besked från examinator och kursledare...

RSS 2.0