Prag :D

I fredags kom vi hem från vistelsen i Prag, med många fina minnen och sevärdheter i bagaget. :D Det har varit en väldigt bra resa utomlands och varmt väder, så det har inte funnits något att klaga på.
Robin, som aldrig flugit innan och var dödens nervös innan, klarade resan jättebra när vi väl kommit upp i flygplanet :) Det var ett litet plan vi flög med, som tog knappt 50-60 passagerare så det hade propellrar med, kändes lite halvt osäkert men det gick bra.
På tisdagen när vi kom dit började vi med att sova några timmar på hotellet då flygtiden från Göteborg var dumt placerad så vi hade inte sovit på närmare 30 timmar :O På kvällen gick vi runt lite i gamla stadsdelen och åt middag på en fin restaurang.
På onsdagen tillbringade vi i stort sett hela dagen med att besöka Pragborgen, ett slott med världens största slottsområde, så ni kan förstå att det tog tid. Mkt fina gamla byggnader och kyrkor att titta på, och vapenmuseum. Robin uppskattade detta mkt kan man säga :P Vi gick också till olika utkiksplatser och fick fina vyer över Prag. Drack öl som munkarna på klostret tillhörande slottet hade bryggt :P
På torsdagen åkte vi tåg från Prag ca en timme ut på landsbygden till en mindre stad som hette Kutna Hora, där hade de en kyrka smyckad med riktiga människoskelett, det var fullt med dödskallar och ben överallt :O Makabert men ändå intressant att se. Vi gick mkt runt och kollade på andra byggnader också innan vi tog tåget hem. Avslutade kvällen med god mat på Hard Rock Café och lite drinkar.
Fredagen blev bara hemresa, sedan marknad i Virserum på kvällen, det var inte så mkt att ha egentligen så vi var inte där så länge.
Idag har vi cyklat en lång runda, närmare 3 mil, och varit på ett fik i Korsberga på halva vägen. Så jag är trött i benen nu.

2 veckor kvar av semestern, Robin börjar jobba i morgon. Hoppas det kan bli bättre väder nu bara. Ska lämna bilen på service i morgon, och börja skjuta lite på skjutbanan i veckan för att få klart mitt sista skjutprov; högviltet. Sen blir det att leta vänsterstudsare för den högerhänta kvinnan! ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0